Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
1 αυγό
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζανιού του τσαγιού φέτα
1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό αλεύρι (για το αλεύρωμα)
αλάτι-πιπέρι

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Στη συνέχεια τα στύβουμε μέσα στις παλάμες μας και τα ρίχνουμε σ' ένα βαθύ μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το τρίβουμε στον τρίφτη, το στύβουμε και το βάζουμε στο μπολ με τα κολοκυθάκια.
Προσθέτουμε το αυγό, τη φέτα, το δυόσμο ή το μαϊντανό, τη φρυγανιά αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, σύμφωνα με το sidagi. Εάν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ακόμη φρυγανιά. Το τοποθετούμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα. Βάζουμε σ’ ένα ρηχό πιάτο αλεύρι. Πλάθουμε με το μείγμα κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους και τα αλευρώνουμε. Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο να κάψει.
Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στο καυτό ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα. Τους τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες χλιαρούς και τους γαρνίρουμε με κλαδάκια δυόσμου ή μαϊντανού. Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά   http://www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων