Το μεγαλοπρεπές Αχίλλειο, το «κόσμημα» της Κέρκυρας.Ανάκτορο με ιστορία στο ορεινό χωριό Γαστούρι

Στον οικισμό Γαστούρι, σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας, το Αχίλλειο αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού- και όχι μόνο.
Το πανέμορφο τοπίο, μέσα στους ελαιώνες και την πλούσια φύση της Κέρκυρας και με εντυπωσιακή θέα προς το Κανόνι και το Ποντικονήσι, αποτέλεσε το φόντο για την
ανέγερση της έπαυλης της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας το 1890, όταν ο γιατρός της της συνέστησε να επωφεληθεί του ιδανικού κλίματος του νησιού. Εκείνη αφιέρωσε την έπαυλη στον αγαπημένο της ομηρικό ήρωα, τον Αχιλλέα, εξ ου και το όνομά του: Αχίλλειο.
Το κτίσμα φέρει την υπογραφή των Ιταλών αρχιτεκτόνων Ραφαέλε Καρίττο και Αντόνιο Λάνντι. Σύμφωνα με την επιθυμία της Ελισάβετ -γνωστής ως πριγκίπισσας Σίσσυ- η αρχαία ελληνική μυθολογία κυριαρχεί στη διακόσμηση. Από τα πιο γνωστά γλυπτά είναι οι «Εννέα Μούσες» και ο «Αχιλλέας Θνήσκων», που αποτυπώνει τον θρυλικό ήρωα τη στιγμή που πεθαίνει.
Μετά τον θάνατο της Ελισάβετ το 1898, την έπαυλη αγόρασε ο αυτοκράτορας της Γερμανίας Γουλιέλμος Β΄- γνωστός ως Κάιζερ- που έμενε στο Αχίλλειο κατά τις ανοιξιάτικες επισκέψεις του στην Κέρκυρα. Εκείνος τοποθέτησε το μεγάλο άγαλμα του Αχιλλέα με την επιγραφή «Στον μέγιστο των Ελλήνων από τον μέγιστο των Γερμανών».
Περνώντας από σαράντα κύματα, τελικά το 1984 το Αχίλλειο επαναλειτούργησε και είναι σήμερα επισκέψιμο. Πλήθος κόσμου απολαμβάνει την έπαυλη αλλά και τους καταπράσινους κήπους. Λουλούδια σε όλα τα χρώματα, δέντρα και εξωτικά φυτά, με διάσπαρτα εκπληκτικά αγάλματα, οδηγούν τον επισκέπτη σε έναν εξώστη, από όπου η θέα της Κέρκυρας ολοκληρώνει την ξεχωριστή εμπειρία της επίσκεψης.
ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑhttp://www.newsbeast.gr