Νοστιμότατα κουλουράκια δίχρωμα!
Υλικά:
3 φλιτζάνια αλεύρι (φαρίνα)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού λάδι
Μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές σκόνη κακάο
1 κουταλιά ξύσμα από πορτοκάλι ή 2 βανίλιες
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την ζάχαρη με το λάδι και τον χυμό μέχρι να διαλυθεί.
Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά το αλεύρι .
Όταν το μείγμα θα αρχίσει να μοιάζει με ζύμη, αλλά θα θέλει λίγο αλεύρι ακόμα για να γίνει κανονική ζύμη, το χωρίζουμε στα δύο.
Στο ένα ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το πλάθουμε. Αν χρειάζεται ρίχνουμε και λίγο αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Δεν βάζουμε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει πολύ στο ψήσιμο.
Στο άλλο μισό ρίχνουμε τη σκόνη κακάο και το ζυμώνουμε
Πλάθουμε τα κουλουράκια παίρνοντας 2 κορδονάκια άσπρης και κακάο ζύμης και τα πλάθουμε σε πλεξούδα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
kozanimedia.gr
Υλικά:
3 φλιτζάνια αλεύρι (φαρίνα)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού λάδι
Μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές σκόνη κακάο
1 κουταλιά ξύσμα από πορτοκάλι ή 2 βανίλιες
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την ζάχαρη με το λάδι και τον χυμό μέχρι να διαλυθεί.
Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά το αλεύρι .
Όταν το μείγμα θα αρχίσει να μοιάζει με ζύμη, αλλά θα θέλει λίγο αλεύρι ακόμα για να γίνει κανονική ζύμη, το χωρίζουμε στα δύο.
Στο ένα ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το πλάθουμε. Αν χρειάζεται ρίχνουμε και λίγο αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Δεν βάζουμε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει πολύ στο ψήσιμο.
Στο άλλο μισό ρίχνουμε τη σκόνη κακάο και το ζυμώνουμε
Πλάθουμε τα κουλουράκια παίρνοντας 2 κορδονάκια άσπρης και κακάο ζύμης και τα πλάθουμε σε πλεξούδα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
kozanimedia.gr