Υλικά για 5 άτομα
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο
- 1 κ.σ. σπόροι αγριοκύμινο
- 1 κ.σ. σπόροι κορίανδρο
- 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
- 1 κ.σ. πάστα τσίλι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μέσα τους σπόρους αγριοκύμινου και κορίανδρου και ψήνουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και ανακινώντας συνεχώς το τηγάνι.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τους βάζουμε σε ένα μύλο μπαχαρικών και τους τρίβουμε ώστε να γίνουν σκόνη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την πάστα τσίλι μαζί με τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, τη σκόνη τσίλι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε και την τριμμένη σκόνη από τα μπαχαρικά που αλέσαμε και ανακατεύουμε καλά.
- Παίρνουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε σε όλες τις μεριές την πάστα.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες.
- Έπειτα βγάζουμε και ψήνουμε στη σχάρα για 40 περίπου λεπτά γυρνώντας μία φορά και ανάλογα το ψήσιμο που θέλουμε να πετύχουμε. www.newsbeast.gr