Μοσχαράκι με τσίλι και σκόρδο.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 5 άτομα

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο
  • 1 κ.σ. σπόροι αγριοκύμινο
  • 1 κ.σ. σπόροι κορίανδρο
  • 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σ. πάστα τσίλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι                   

    Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μέσα τους σπόρους αγριοκύμινου και κορίανδρου και ψήνουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και ανακινώντας συνεχώς το τηγάνι.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τους βάζουμε σε ένα μύλο μπαχαρικών και τους τρίβουμε ώστε να γίνουν σκόνη.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την πάστα τσίλι μαζί με τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, τη σκόνη τσίλι και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε και την τριμμένη σκόνη από τα μπαχαρικά που αλέσαμε και ανακατεύουμε καλά.
  • Παίρνουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε σε όλες τις μεριές την πάστα.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες.
  • Έπειτα βγάζουμε και ψήνουμε στη σχάρα για 40 περίπου λεπτά γυρνώντας μία φορά και ανάλογα το ψήσιμο που θέλουμε να πετύχουμε.  www.newsbeast.gr