Adecco: 1 στους 3 Έλληνες αναζητά εργασία στο εξωτερικό.

Σταθερά ανοδική τάση για την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό καταγράφεται στην έρευνα της Adecco Ελλάδας, με τίτλο "Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα 2017 - Αποτύπωση της γνώμης εργαζομένων και υποψηφίων για την αγορά εργασίας".


Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Adecco παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας με
τίτλο "Η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα". Τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι και οι υποψήφιοι την κατάσταση στην αγορά εργασίας το 2017, ενώ καταγράφουν τις τάσεις της κοινής γνώμης σχετικά με το θέμα της απασχολησιμότητας την τελευταία τριετία (2015-2017).

Εξετάζοντας αρχικά την εργασιακή εμπειρία των ερωτώμενων και την ενεργή τους παρουσία τους στην αγορά εργασίας, 1 στους 4 (28%) δήλωσε ότι την περίοδο διεξαγωγής της έρευνας ήταν εκτός αγοράς εργασίας, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό, 58% των ερωτώμενων, ανέφερε ότι έχει βρεθεί έστω και μία φορά εκτός αγοράς εργασίας, ποσοστό το οποίο εμφανίζει άνοδο σε σχέση με τα προηγούμενα 2 χρόνια – το αντίστοιχο ποσοστό για τα έτη 2016 και 2015 ανήλθε στο 54%. Σημαντικό εύρημα της έρευνας συνιστά, επίσης, η αύξηση που καταγράφεται και ως προς το διάστημα μέχρι την επανατοποθέτηση στην αγορά εργασίας. 



Συγκεκριμένα, το 2017, ο χρόνος που αναφέρεται πως μεσολάβησε μέχρι την εύρεση νέας θέσης εργασίας για εκείνους που βρέθηκαν εκτός αγοράς είναι αυξημένος σε σχέση με το 2016. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 37% όσων δηλώνουν άνεργοι είναι εκτός αγοράς εργασίας εδώ και τουλάχιστον 12 μήνες, στοιχείο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι άνεργοι, τη δεδομένη περίοδο, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για την επανατοποθέτησή τους στην αγορά εργασίας σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν (το αντίστοιχο ποσοστό το 2016 ήταν 34%).

Πηγή: capital.gr