Νίσυρος, διακοπές πάνω στο ηφαίστειο

Βορειοδυτικά της Ρόδου, ανάμεσα στην Κω, την Τήλο και την Αστυπάλαια, η Νίσυρος αποτελεί μια κατηγορία μόνης της, στα Δωδεκάνησα. Με το ηφαίστειο να κυριαρχεί στο τοπίο, το νησί αυτό έχει κάτι το απόκοσμο και ταυτόχρονα πολύ γοητευτικό, ίσως επειδή δεν έχει ακολουθήσει τις ταχύτητες τουριστικής ανάπτυξης άλλων νησιών του Αιγαίου.

Μέσα στην καλδέρα της, ανάμεσα στα ηφαιστειογενή βουνά της, βρίσκεται ο μεγαλύτερος υδροθερμικός κρατήρας στον κόσμο- ένας μόνο από τους συνολικά πέντε του νησιού. Χρώματα και εικόνες που μοιάζουν από άλλο πλανήτη, κίτρινες και άσπρες αποχρώσεις και η έντονη μυρωδιά από το θειάφι είναι τα χαρακτηριστικά στον κρατήρα της. Η Νίσυρος έχει και θερμές πηγές ενώ το ηφαιστειογενές έδαφός της ευνοεί την πλούσια βλάστηση.
Και πλάι σε αυτή την καθηλωτική άγρια ομορφιά της φύσης, με απλότητα και καθαρές γραμμές αναδύονται οι οικισμοί της Νισύρου. Το Μανδράκι, το λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού με την αυθεντική ατμόσφαιρα, τα κυκλαδίτικα σπίτια και τα στενά σοκάκια. Σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται το Παλαιόκαστρο, η αρχαία ακρόπολη της Νισύρου με τα σκουρόχρωμα τείχη.
Από τον Εμποριό απολαύστε τη μοναδική θέα από το κάστρο της Παντονίκης και στους παραθαλάσσιους Πάλους χαλαρώστε δίπλα στο κύμα. Στα Νικειά μην παραλείψετε μια στάση στην πιο γνωστή πλατεία του νησιού, την περίφημη Πόρτα, με το παράξενο σχήμα και το εντυπωσιακό βοτσαλωτό της, αλλά και στο Ηφαιστειολογικό Μουσείο του νησιού.
Η Παχιά Άμμος είναι η πιο γνωστή και μάλλον η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού, επιβεβαιώνοντας και το όνομά της. Τα νερά της βαθαίνουν απότομα. Εντυπωσιακοί είναι και οι Χοχλάκοι με σκούρες ηφαιστειακές πέτρες να προσδίδουν μια αλλόκοσμη ατμόσφαιρα στο τοπίο. Μπάνιο σε αβαθή νερά θα κάνετε στους Πάλους ενώ υπάρχουν και παραλίες που δεν είναι προσβάσιμες από ξηράς αλλά μόνο από θαλάσσης, με καΐκι.
ΝΙΣΥΡΟΣ
ΝΙΣΥΡΟΣ ΝΙΣΥΡΟΣΝΙΣΥΡΟΣ ΝΙΣΥΡΟΣ ΝΙΣΥΡΟΣ ΝΙΣΥΡΟΣ ΝΙΣΥΡΟΣ ΝΙΣΥΡΟΣ ΝΙΣΥΡΟΣ ΝΙΣΥΡΟΣhttp://www.newsbeast.gr