Φτιάξτε cheesecake με χαμηλά λιπαρά!

Υλικά

Για τη βάση:



100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. φουντούκια
50 γρ. αμύγδαλα
100 γρ. δημητριακά πρωινού
50 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα:

500 γρ. τυρί ρικότα (ή ανθότυρο- ο,τι εσείς προτιμάτε)
250 ml κρέμα γάλακτος
5 κ.σ. ζάχαρη
8 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για το γαρνίρισμα:

Φρέσκα μούρα ή φράουλες (εναλλακτικά μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ, θρυμματίζετε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια και τα προσθέτετε στα κορν φλέικς (τα οποία έχετε ελαφρώς θρυμματίσει με τα χέρια σας). Παράλληλα, σε ένα μπεν μαρί λιώνετε σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη σοκολάτα και το προσθέτετε στο μίγμα με τα κορν φλέικς. Ανακατεύετε. Απλώνετε το μείγμα σε μια φόρμα και σχηματίζετε τη βάση την οποία θα αφήσετε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Για την κρέμα, βάζετε τη ζελατίνη να μαλακώσει σε παγωμένο νερό και, παράλλληλα, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος (όχι να βράσει). Στραγγίζετε τη ζελατίνη και την προσθέτετε στη ζεστή κρέμα γάλακτος. Ρίχνετε και τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Τέλος, ρίχνετε το τυρί και ανακατεύετε ξανά μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα. Ρίχνετε την κρέμα πάνω από τη βάση με τα δημητριακά και αφήνετε το γλυκό ψυγείο για ένα βράδυ (ή για 6 ώρες τουλάχιστον). Το σερβίρετε με φρέσκα φρούτα ή μαρμελάδα.http://www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων