Αυθεντικό αιγαιοπελαγίτικο χρώμα στους Λειψούς

Είκοσι τέσσερις νησίδες και έξι βράχοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, αυτοί είναι οι Λειψοί των 790 κατοίκων, ανάμεσα από την Πάτμο και τη Λέρο, στα βόρεια Δωδεκάνησα.
Ο οικισμός είναι χτισμένος αμφιθεατρικά στη μέση προστατευμένου όρμου και η ατμόσφαιρα εκεί παραπέμπει σε άλλες εποχές, με την αυθεντικότητα και την καθαρότητά της.
Στο λιμάνι του νησιού δεσπόζει ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου με τα δύο καμπαναριά. Δίπλα βρίσκεται και το Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο.
Το μικρό μέγεθος των Λειψών δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως δεν μπορούν να προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις διακοπών, σε εκείνους που αναζητούν ηρεμία και χαλαρότητα. Τα νησάκια του συμπλέγματος είναι εξαιρετικοί προορισμοί για εξερεύνηση και η φύση τα προίκισε με τόση γενναιοδωρία που προστατεύονται από το δίκτυο Natura 2000.
Το χαλαρό και ξεκούραστο τοπίο είναι και καταφύγιο για τη φώκια Μονάχους Μονάχους, θαλάσσιες χελώνες αλλά και πλήθος πουλιών - εκ των οποίων ορισμένα είναι σπάνια. Στις θαλάσσιες περιηγήσεις σας δεν αποκλείεται να σας βρεθεί συντροφιά σας και κάποιο δελφίνι.
Προφανώς το μπάνιο είναι μια από τις κύριες και πολύ απολαυστικές δραστηριότητες στους Λειψούς, με τις πολλές και διαφορετικές παραλίες. Άλλες με άμμο, όπως ο Πλατύς Γιαλός ή η Λιεντού, κι άλλες με βότσαλα, όπως η Χοχλακούρα και η Παπαντριά, όλες φιλόξενες για τους παραθεριστές αυτής της γωνιάς του Αιγαίου.
Όσοι αγαπούν την πεζοπορία θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον ξεχωριστό αυτό τόπο, ανεβαίνοντας μέχρι τον ναό της Άνω Κοίμησης ή και το Κάστρο, στο ψηλότερο σημείο του νησιού, με τη μαγευτική θέα.
ΛΕΙΨΟΙΛΕΙΨΟΙΛΕΙΨΟΙ ΛΕΙΨΟΙ ΛΕΙΨΟΙ ΛΕΙΨΟΙhttp://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Ποιος πλανήτης κυβερνά το ζώδιό σου και τι ρόλο παίζουν οι άλλοι πλανήτες στο ωροσκόπιό σου...

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Ο μέγας μύθος της ακυβερνησίας...

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων