Υλικά για 10 άτομα
- 400 γρ. αλεύρι μαλακό
- 200 γρ. γάλα πλήρες ή νερό
- 25 γρ. μαγιά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελιές πράσινες κομμένες σε φετούλες
- 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μία λακκούβα και ρίχνουμε μέσα το γάλα με τη μαγιά και ξεκινάμε να ζυμώνουμε.
- Μόλις γίνει μια ομοιόμορφη μάζα, βγάζουμε από τη λεκάνη και τοποθετούμε τη ζύμη πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
- Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα, τη βάζουμε σε μία λεκάνη και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα και να φουσκώσει.
- Τη βγάζουμε ύστερα από τη λεκάνη και την πλάθουμε σε ρολό, το οποίο το κόβουμε σε 10 ομοιόμορφα κομμάτια.
- Πλάθουμε τα κομμάτια σε λωρίδες ίδιου μεγέθους και τα γαρνίρουμε από πάνω με τις ελιές και τα ντοματίνια εναλλάξ.
- Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν για 45 λεπτά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200° για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. http://www.newsbeast.gr