Σουπιές alla marinara Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μικρές σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ψωμί κομμένο σε φέτες
  • Φέτες λεμονιού
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι                                       

    Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Τις στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε με χαρτοπετσέτα.
  • Τις αλευρώνουμε και τις τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε λίγες λίγες τις σουπιές να τηγανιστούν.
  •  Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μαϊντανό και το σκόρδο να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε μερικές κουταλιές σούπας νερό, τις σουπιές, αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε τις σουπιές να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κατά διαστήματα λίγο νερό.
  • Σε μία τοστιέρα ψήνουμε τις φέτες ψωμιού, τις βάζουμε σε πιατέλα και τοποθετούμε επάνω τις σουπιές μαζί με τη σάλτσα τους. Γαρνίρουμε το φαγητό με φέτες λεμονιού. http://www.newsbeast.gr