Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δείξε μου τα χαρτιά σου για να πιεις καφέ!

Ταυτότητα και κοινωνικά φρονήματα. Αυτή θα είναι η πραγματικότητά μας από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου. Θα χωριστούμε σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Σε υπάκουους και ανυπάκουους. Σε «ελεύθερους» και περιθωριοποιημένους.

Μα τότε, για ποιο λόγο άνοιξαν σχολεία,...

καταστήματα, βιομηχανίες, τουριστικές μονάδες με τη χρήση self tests; Τα οποία όμως τώρα δεν αναγνωρίζουν για τις μετακινήσεις ή τα εστιατόρια, γιατί μπορεί το αποτέλεσμα να είναι ψευδές. Γιατί δεχόμαστε τουρίστες, αφού από πέρυσι είδαμε ότι η μετακίνηση τουριστών έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη μετάδοση του ιού;

Πραγματικά είναι μοναδικός ο τρόπος με τον οποίο μας προσφέρουν το δόλωμα. Υποσυνείδητα όλοι γνωρίζουμε την μυρωδιά της παγίδας, αλλά δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε. Και η κυβέρνηση γνωρίζει τι είμαστε ικανοί να κάνουμε, αλλά -δυστυχώς για εμάς- γνωρίζει και τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε ικανοί να αντιδράσουμε με σφοδρότητα, αλλά ταυτόχρονα είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα στραβά μάτια σε όλα τα στραβά της κυβέρνησης, για να μην χάσουμε το καλοκαίρι μας. Με λίγα λόγια είμαστε χειμερινοί τύποι. Ίσως να υπάρξει αντίδραση όταν ανακοινωθεί ότι οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να κάνουν διακοπές μόνο στη Σπιναλόγκα.

Εσχάτως ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε ότιείναι ανάγκη να εμβολιαστούμε όλοι γιατίδεν υπάρχουν λεφτά για να στηρίξουν πολίτες και επιχειρήσεις σε ένα νέο lockdown. Και για όσους αναρωτιούνται,αν αυτό που είπε είναι μια προειδοποίηση για ένα νέο lockdown από τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο, νομίζω πως η απάντηση είναι «όχι». Αντίθετα μας προετοιμάζει για την φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία που είναι προ των πυλών. Το συμπέρασμα αυτό εύκολα συνάγεται από το εργασιακό νομοσχέδιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση,και ακόμα από την πώληση των λιγνιτικώναποθεμάτων της ΔΕΗ με την ταυτόχρονη αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 36%, αλλά και από την πώληση της διαχείρισης των υδάτων και την αναμενόμενη αύξηση της τιμής του νερού.

Αλλά προς το παρόν δεν χρειάζεται να τα σκεφτούμε όλα αυτά. Έχουμε μπροστά μας τις καλοκαιρινές διακοπές. Έχουμε, να ασχοληθούμε με τον Μπάμπη τον φονιά και το πώς περνά τον χρόνο του στην φυλακή, πώς ταΐζει τα γατάκια για να μας δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό του μετά την απάνθρωπη δολοφονία της γυναίκας του και το στήσιμο του άλλοθί του. Επίσης, έχουμε να καμαρώνουμε γιατί επιτέλους συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής, που οι πληροφορίες έλεγαν ότι είχε καταφέρει να φθάσει στην Κίνα και κρυβόταν σε μια τρύπα στο Σινικό Τείχος, αλλά τελικά εντοπίστηκε -ευτυχώς την κατάλληλη στιγμή- να κρύβεται σε ένα σπίτι στου Ζωγράφου! Δηλαδή περίπου 3 χιλιόμετρα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε ποιού Ζωγράφου δεν μας είπαν μόνο. Μήπως στου Πικάσο;

Δεν είναι δυνατόν να κυβερνάς έναν λαό βασιζόμενος στην ύπαρξη εχθρών,μετερχόμενος απειλές, εκβιασμούς και διχασμό. Ούτε είναι δυνατόν να κυνηγάς τους πολίτες με την σύριγγα στο χέρι για να τους σώσεις καλά και σώνει. Όπως δεν είναι δυνατόν μία κυβέρνηση να μοιράζει στους νέους χαρτζιλίκι για να εμβολιαστούν, μόνο και μόνο επειδή το αποτέλεσμα των εμβολιασμών διαψεύδει το αφήγημα που έχει στήσει περί μεγάλης επιτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος. Όπως δεν είναι δυνατόν να περνά νόμους και μέτρα που θα οδηγήσουν στην απόλυτη φτώχεια τους πολίτες που την εμπιστεύτηκαν και την στήριξαν.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως ξέχασε πολύ γρήγορα την περίοδο που οι πολίτες έβγαιναν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα αντιλαϊκά μέτρα που συνόδευαν τα μνημόνια, όπως ξέχασε και την συντριπτική ήττα που υπέστη το 2015.

Όπως είχε πει ο Ισπανός φιλόσοφος Χόρχε Σανταγιάνα: «Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει». Φαίνεται λοιπόν πως έχει έρθει η ώρα να ξαναζήσουμε όλοι την ιστορία μας. Γιατί όλοι ξεχάσαμε πολύ γρήγορα.

Δήμητρα Παναγοπούλου

www.newsbreak.gr


 

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Επιστρεπτέες προκαταβολές – Έρχεται ο λογαριασμός.Μέσω myAADE η ενημέρωση για ποσά επιστροφής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

σουφλέ σοκολάτας η πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά: 125gr κουβερτούρα 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά αλεύρι 1 κουταλιά κακάο 1 αυγό 1 πρέζα γαρίφαλο

ΗΠΑ – Για πρώτη φορά στον κόσμο γιατροί συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο νεφρό από χοίρο

Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο – για πρώτη φορά στον κόσμο – ένα νεφρό που είχε αναπτυχθεί στο σώμα ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Το όργανο λειτούργησε κανονικά, κάτι που ανοίγει πιθανώς το δρόμο για μια νέα πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση προερχόμενων από ζώα.