Μύδια με σος καρύδας

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μύδια
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. λάδι
  • 1 μίσχο λεμονόχορτο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι, σε λεπτές φέτες
  • 2 κ. γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. σάλτσα ψαριού
  • 1 κ. γλ. ξύσμα λάιμ
  • 1 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 3/4 φλ. τσαγιού κόλιανδρο          

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Ζεσταίνετε το λάδι, το σκόρδο και το λεμονόχορτο σε μεσαία-χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί και να αρωματιστεί, περίπου για 3 λεπτά.
    Βήμα 2
    Προσθέστε την πιπεριά και το τζίντζερ, μαγειρέψτε για 1 λεπτό, και προσθέστε το γάλα καρύδας και τη σάλτσα ψαριού.
    Βήμα 3
    Αφήστε να πάρει μια βράση και προσθέστε τα μύδια.
    Βήμα 4
    Καλύψτε και σιγοβράστε, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη, για 5 έως 6 λεπτά.
    Βήμα 5
    Τέλος, προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λάιμ, γαρνίρετε με τον κόλιανδρο και λίγη πιπεριά τσίλι και σερβίρετε.      www.newsbeast.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων