Κέικ σοκολάτας με 2 μόνο υλικά από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Υλικά

  • 300 γρ.κλασική κουβερτούρα
  • 4 μεσαία αυγά
  • Προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού ή μπαχαρικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα μας.

Αφού λιώσει, την κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Έπειτα, σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μας, με ένα μίξερ χειρός, σε μεσαία ταχύτητα. να γίνουν μαρέγκα.
Αμέσως μετά, στο μπολ με την λιωμένη κουβερτούρα, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα την μαρέγκα σε 2-3 δόσεις , ανακατεύοντας  κάθε φορά, σε κάθε δόση απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Σε αυτό το σημείο, αν θέλουμε, προσθέτουμε και τα προαιρετικά υλικά μας.

Τέλος,  στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψάκι 20×25 εκατοστών ή διαμέτρου περίπου 22 εκατοστών και αδειάζουμε το μείγμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 25-30 λεπτά.

Προαιρετικά γαρνίρουμε με πραλίνα ή λιωμένη σοκολάτα.                Πηγή: Dimitriosmakriniotis.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων