Κέικ σοκολάτας με 2 μόνο υλικά από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Υλικά

  • 300 γρ.κλασική κουβερτούρα
  • 4 μεσαία αυγά
  • Προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού ή μπαχαρικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα μας.

Αφού λιώσει, την κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Έπειτα, σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μας, με ένα μίξερ χειρός, σε μεσαία ταχύτητα. να γίνουν μαρέγκα.
Αμέσως μετά, στο μπολ με την λιωμένη κουβερτούρα, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα την μαρέγκα σε 2-3 δόσεις , ανακατεύοντας  κάθε φορά, σε κάθε δόση απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Σε αυτό το σημείο, αν θέλουμε, προσθέτουμε και τα προαιρετικά υλικά μας.

Τέλος,  στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψάκι 20×25 εκατοστών ή διαμέτρου περίπου 22 εκατοστών και αδειάζουμε το μείγμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 25-30 λεπτά.

Προαιρετικά γαρνίρουμε με πραλίνα ή λιωμένη σοκολάτα.                Πηγή: Dimitriosmakriniotis.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Ο νέος «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΥΠ που ακούει τα πάντα

Επιδοτήσεις ρεύματος – Εκτός η γκαρσονιέρα του φοιτητή, εντός η βίλα της Εκάλης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων