Υλικά
- 2 φιλέτα σολομού
- 2 κ. σ. λιωμένο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
- 2 κ. γλ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή 3/4 κ. γλ. αποξηραμένο δενδρολίβανο, θρυμματισμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 450 γρ. φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 1 μέτρια γλυκιά κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι
- Λεμόνι σε σφήνες
Εκτέλεση
Βήμα 1Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετήστε το σολομό σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.Βήμα 2Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λάδι, το ξύδι, το δενδρολίβανο, το σκόρδο και το αλάτι.Βήμα 3Ρίξτε τη μισή ποσότητα στο σολομό και κρατήστε στην άκρη.Βήμα 4Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα σπαράγγια και την κόκκινη πιπεριά και περιχύστε με το υπόλοιπο μείγμα λαδιού.Βήμα 5Τοποθετήστε ομοιόμορφα γύρω από το σολομό στο ταψί και πασπαλίστε με πιπέρι.Βήμα 6Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12- 15 λεπτά. www.newsbeast.gr