Σολομός με δενδρολίβανο και λαχανικά

Υλικά

  • 2 φιλέτα σολομού
  • 2 κ. σ. λιωμένο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ. γλ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή 3/4 κ. γλ. αποξηραμένο δενδρολίβανο, θρυμματισμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 450 γρ. φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1 μέτρια γλυκιά κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι
  • Λεμόνι σε σφήνες  

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετήστε το σολομό σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
    Βήμα 2
    Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λάδι, το ξύδι, το δενδρολίβανο, το σκόρδο και το αλάτι.
    Βήμα 3
    Ρίξτε τη μισή ποσότητα στο σολομό και κρατήστε στην άκρη.
    Βήμα 4
    Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα σπαράγγια και την κόκκινη πιπεριά και περιχύστε με το υπόλοιπο μείγμα λαδιού.
    Βήμα 5
    Τοποθετήστε ομοιόμορφα γύρω από το σολομό στο ταψί και πασπαλίστε με πιπέρι.
    Βήμα 6
    Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12- 15 λεπτά.       www.newsbeast.gr