Πόση άσκηση χρειάζεται ο σκύλος μου καθημερινά...

Είτε ο σκύλος σας είναι ακόμη κουτάβι είτε ενήλικος, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας πόση άσκηση χρειάζεται καθημερινά. Κανένας δεν ξέρει το κατοικίδιό σας καλύτερα από εσάς, αλλά εάν αναρωτιέστε εάν ο σκύλος σας ασκείται αρκετά, δείτε παρακάτω μερικά χρήσιμα σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη σας.

Η ηλικία και η υγεία του σκύλου σας είναι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για τη σωστή συχνότητα της άσκησης.

Οι πιο νεαροί σκύλοι και οι πιο μεγαλόσωμες φυλές μπορεί να αναζητούν περισσότερες στιγμές διέγερσης από μόνο δύο φορές την ημέρα – ενώ μερικοί πιο γηραιοί σκύλοι ή πιο μικρόσωμες φυλές μπορεί να είναι χαρούμενοι με το να βγαίνουν για βόλτα μόνο το πρωί και το απόγευμα.           

Η καθημερινή ρουτίνα σας θα παίξει σημαντικό ρόλο στο πόσες φορές την ημέρα θα μπορείτε να βγάλετε τον σκύλο σας βόλτα.

Το πέταγμα της μπάλας στην αυλή ως επιπλέον άσκηση μπορεί να προσφέρει εξαιρετική ψυχαγωγία για εκείνον και για εσάς. Γενικώς, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι η δραστηριότητα που παρέχετε είναι τακτική και απολαυστική για να διατηρήσετε το κατοικίδιό σας χαρούμενο και υγιές.

Μπορείτε να καταλάβετε πόση άσκηση χρειάζεται ο σκύλος σας καθημερινά παρατηρώντας πώς συμπεριφέρεται το κατοικίδιό σας όταν επιστρέφετε στο σπίτι μετά από τη βόλτα σας. Είναι πιο ήρεμος; Φαίνεται χαρούμενος; Εάν ναι, και εάν είναι χαρούμενος όταν έρχεται η ώρα να πάρετε το λουρί και να βγείτε βόλτα, τότε κάνετε κάτι σωστά.          www.govastileto.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων