Εύκολη κρέμα λεμονιού...

Υλικά

  • 2 λεμόνια, χυμό και ξύσμα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 αβγά χτυπημένα       

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Τοποθετήστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ σε μπεν μαρί.
    Βήμα 2
    Ανακατέψτε σταδιακά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
    Βήμα 3
    Προσθέστε τα χτυπημένα αβγά ανακατεύοντας ελαφρά πάνω από τη φωτιά για ακόμη 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πάρει την υφή κρέμας.
    Βήμα 4
    Σουρώστε το μείγμα για να ξεχωρίσετε από το ξύσμα λεμονιού και τοποθετήστε σε αποστειρωμένα βάζα ή απολαύστε σκέτη.
    Βήμα 5
    Η κρέμα διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.        www.newsbeast.gr