Υλικά
- 2 λεμόνια, χυμό και ξύσμα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 αβγά χτυπημένα
Εκτέλεση
Βήμα 1Τοποθετήστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ σε μπεν μαρί.Βήμα 2Ανακατέψτε σταδιακά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.Βήμα 3Προσθέστε τα χτυπημένα αβγά ανακατεύοντας ελαφρά πάνω από τη φωτιά για ακόμη 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πάρει την υφή κρέμας.Βήμα 4Σουρώστε το μείγμα για να ξεχωρίσετε από το ξύσμα λεμονιού και τοποθετήστε σε αποστειρωμένα βάζα ή απολαύστε σκέτη.Βήμα 5Η κρέμα διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες. www.newsbeast.gr