Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο


ΥΛΙΚΑ

    3-4 μελιτζάνες
    4-5 πιπεριές Φλωρίνης
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια
    500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    4 αυγά
    300 ml γάλα
    200 ml λάδι


    1 baking powder
    150 γρ. φέτα
    100 γρ. κεφαλοτύρι
    Μαϊντανός-Άνηθος
    Ρίγανη
    Δυόσμο
    Αλάτι-Πιπέρι     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
    Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
    Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο.
    Κόβουμε και ψημένες πιπεριές Φλωρίνης.
    Αναμειγνύουμε τις μελιτζάνες με τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη, δυόσμο και την σπασμένη φέτα.
    Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε.
    Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε.
    Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
    Ενώνουμε τα δύο μείγματα και απλώνουμε την ζύμη σε ταψί 34×27 με αντικολλητικό χαρτί.
    Ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει.
    Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
    Βγάζουμε, κόβουμε και απολαμβάνουμε!    foodaholics.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων