Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο


ΥΛΙΚΑ

    3-4 μελιτζάνες
    4-5 πιπεριές Φλωρίνης
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια
    500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    4 αυγά
    300 ml γάλα
    200 ml λάδι


    1 baking powder
    150 γρ. φέτα
    100 γρ. κεφαλοτύρι
    Μαϊντανός-Άνηθος
    Ρίγανη
    Δυόσμο
    Αλάτι-Πιπέρι     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
    Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
    Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο.
    Κόβουμε και ψημένες πιπεριές Φλωρίνης.
    Αναμειγνύουμε τις μελιτζάνες με τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη, δυόσμο και την σπασμένη φέτα.
    Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε.
    Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε.
    Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
    Ενώνουμε τα δύο μείγματα και απλώνουμε την ζύμη σε ταψί 34×27 με αντικολλητικό χαρτί.
    Ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει.
    Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
    Βγάζουμε, κόβουμε και απολαμβάνουμε!    foodaholics.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων