Πάνω απο 6.000 ανήλικα ελληνόπουλα βγήκαν για δουλειά!

Στα αθώα θύματα της ελληνικής κρίσης έστρεψε χθες την προσοχή
της η εφημερίδα «New Europe» (των Βρυξελλών), με άρθρο στον ιστότοπό της που ήταν αφιερωμένο στα 686 ελληνόπουλα, που βρίσκονται αντιμέτωπα με την απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Βάσει των πρόσφατων στοιχείων της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην Ελλάδα έχουν επιδεινωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, ενώ 2.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει την πρόσβαση στην ασφάλιση και την πρόνοια, και το 28% του εργατικού δυναμικού της χώρας βιώνει τον εφιάλτη της ανεργίας.
Ως αποτέλεσμα μάλιστα, το 11,4% των μαθητών σταματά το σχολείο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το 2012, ο αριθμός των ανήλικων που αναγκάστηκαν να βγουν πρόωρα στην εργασία αγγίζει τους 6.000.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας 17χρονης η οποία μίλησε στην εφημερίδα «New Europe» για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η οικογένειά της. «Απλούστατα δεν μπορώ να σπουδάσω σε κάποιος μέρος μακριά από το σπίτι μου. Οι γονείς μου δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν νοίκι για κατοικία σε άλλη πόλη», λέει, συμπληρώνοντας ότι βλέπει συμμαθητές της να μην έχουν να φάνε.http://www.makeleio.gr