Σοκ από το μυστηριώδη θάνατο τρίχρονης στο Ρέθυμνο

Θρήνος, μυστήριο και αναπάντητα ερωτήματα συνοδεύουν το θάνατο
τρίχρονου κοριτσιού, από τα Μισίρια Ρεθύμνου, το οποίο κατέληξε τελικά, μετά αδιαθεσία εννέα ημερών, στο νοσοκομείο.
Η όξυνση της απύρετης αδιαθεσίας της, τις τελευταίες 48 ώρες με εμετούς και διάρροιες, η μη αποτελεσματικές επισκέψεις των γονέων της μικρής, σε παιδιάτρους και γιατρούς, οδήγησαν τελικά την άτυχη μικρή στο νοσοκομείο, όπου παρά την περίθαλψη και τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε. Η κλινική αντιμετώπιση αφορούσε, κυρίως την περίπτωση της γαστρεντερίτιδας μιας και όλα τα συμπτώματα οδήγησαν τους γιατρούς προς αυτή την κατεύθυνση.

Όμως οι προσπάθειες τον γιατρών δεν έφεραν αποτέλεσμα ακόμα και όταν η μικρή έχασε τις αισθήσεις της και προσπάθησαν να την ανατάξουν. Η ιατροδικαστική εξέταση δεν έφερε στο φως στοιχεία που να οδηγούν σε ασφαλές ιατρικό συμπέρασμα για το θάνατο της τρίχρονης.

Σύμφωνα με τον  Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Σπύρο Μικρούλη, παρά τις εξετάσεις εντός του νοσοκομείου οι οποίες δεν έδειξαν ούτε αυτές κάτι το ανησυχητικό, η πορεία της υγείας του παιδιού ήταν αρνητικά καλπάζουσα, με αποτέλεσμα μέσα στις επόμενες επτά ώρες από την εισαγωγή του, να επιδεινωθεί σε σημείο ώστε να χάσει τη μάχη με το θάνατο.

Σύμφωνα δε με τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη, αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που ίσως βοηθήσουν στη λύση του ιατρικού και όχι μόνο μυστηρίου του θανάτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων στην ιατροδικαστική εξέταση δεν βρέθηκαν σημάδια κακοποίησης στο σώμα της μικρούλας.

Το τελευταίο διάστημα οι γονείς της μικρής προσέτρεχαν συχνά στο νοσοκομείο αλλά και ιδιώτες γιατρούς ώστε να μπορέσουν να βρουν λύση στην παρατεταμένη αδιαθεσία της μικρής.
Για το θάνατο εξετάζεται και το ενδεχόμενο της μικροβιακής μηνιγγίτιδας αν και, όπως ανέφερε ο κ. Μικρούλης, στο Ρέθυμνο δεν έχουν παρουσιασθεί συμπτώματα και ασθενείς από τη συγκεκριμένη αρρώστια. http://www.kontranews.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

ζώδια Ερμής στην Παρθένο από 4 Αυγούστου

Πεθαίνοντας μόνοι στην Κυψέλη. Οχι, δεν αντέχεται αυτή η τραγωδία...

Με αξίωση για 1,80 στο πρόβειο οι διαβουλεύσεις κτηνοτρόφων

ΔΝΤ σε ΕΕ: Μετακυλίστε το κόστος στους πολίτες για να κάνουν οι ίδιοι εξοικονόμηση ενέργειας

Σπιτικό προφιτερόλ

Έφτιαξαν πάρκινγκ για αποσκευές στα Χανιά

Το ξέφρενο πάρτι ξανάρχισε...

Θεσσαλονίκη: Άνδρας παραβίασε Stop και στη συνέχεια… χαστούκισε γυναίκα στη μέση του δρόμου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων