Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

La Tribune: «Η Ελλάδα σύντομα βασίλισσα του πετρελαίου;»

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, οι έρευνες αυτές θα
μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανακάλυψη περίπου 300 εκατ. βαρελιών πετρελαίου

Άρθρο στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας La Tribune αναφέρεται στις πρόσφατες συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα δυτικά της χώρας, και για επενδύσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ, που θα μπορούσαν να προσφέρουν έσοδα έως 150 δισ. ευρώ για τα επόμενα 30 χρόνια.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε ότι τα επόμενα 30 χρόνια η χώρα θα έχει φορολογικά έσοδα ύψους 150 δισεκ ευρώ από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, σημειώνει το άρθρο, ο συντάκτης του οποίου διερωτάται αν η Η Ελλάδα θα είναι σύντομα βασίλισσα του πετρελαίου.

Σύμφωνα με την La Tribune, οι έρευνες αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανακάλυψη περίπου 300 εκατ. βαρελιών πετρελαίου. Οι περιοχές που περιλαμβάνονται στην έρευνα είναι η Ήπειρος και το Ιόνιο. Το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος εκτιμά ότι τα επόμενα 15 χρόνια τα έσοδα του κράτους μπορεί να ανέλθουν σε 18 δισεκ σε ευρώ. Η Ελλάδα ξεκίνησε να ερευνά τη δυνατότητα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων το 2010 σημειώνει το άρθρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / protothema.gr