Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος που έζησε στη Γη

Ζύγιζε περίπου 77 τόνους, δηλαδή όσο 14 αφρικανικοί Ελέφαντες,
είχε μήκος 40 μέτρα και ύψος 20 μέτρα

Τα απολιθωμένα οστά του μεγαλύτερου δεινόσαυρου στον κόσμο πιστεύει ότι ανακάλυψε στην Αργεντινή μία ομάδα παλαιοντολόγων.

Σύμφωνα με το BBC, o δεινόσαυρος εκτιμάται πως ζύγιζε περίπου 77 τόνους, δηλαδή όσο 14 αφρικανικοί Ελέφαντες, είχε μήκος 40 μέτρα και ύψος 20 μέτρα.

Αυτό σημαίνει ότι ήταν πολύ μεγαλύτερος από τον Αργεντινόσαυρο, ο οποίος θεωρείτο μέχρι σήμερα ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος με βάρος 70 τόνους.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως έχουν ανακαλύψει ένα νέο είδος τιτανόσαυρου, ενός τεράστιου φυτοφάγου δεινόσαυρου και πιστεύεται ότι έζησε στα δάση της Παταγονίας πριν από 95 με 100 εκατομμύρια χρόνια.

Τα περίπου 150 απολιθώματα εντόπισε πρώτος ένας ντόπιος αγρότης και στη συνέχεια μία ομάδα παλαιοντολόγων με επικεφαλής τους Jose Luis Carballido και Diego Pol τα ανέσυραν, μένοντας έκπληκτοι από την καλή κατάσταση στην οποία είχαν διατηρηθεί.

Μάλιστα, ένα συνεργείο του BBC κατέγραψε την ανασκαφή και τη στιγμή που οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν πόσο μεγάλος ήταν ο δεινόσαυρος.

Τώρα, το μόνο που μένει είναι να του δώσουν ένα όνομα, το οποίο θα αρμόζει στο μέγεθος του.Ο Αργεντινόσαυρος protothema.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων