Παραλία «δαγκωτό» ψηφίζουν χιλιάδες Έλληνες

Ψήφο στην παραλία και όχι στην κάλπη μάλλον πως αποφάσισαν να δώσουν αρκετοί

ψηφοφόροι.
Οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με το ότι σήμερα είναι Κυριακή οδήγησαν τους Αθηναίους αλλά και τους επισκέπτες που αναζητούν λίγη δροσιά στις παραλίες.
Από το πρωί στις πλαζ στα νότια προάστια της Αττικής δεν βρίσκει κανείς χώρο ούτε την πετσέτα του να απλώσει, με την κίνηση στους δρόμου που οδηγούν σε αυτές να είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Το ίδιο σκηνικό αντικρίζει κανείς στις περισσότερες παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας μας, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες και η ηλιοφάνεια είναι από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του καιρού.
Αντίθετα πολλά από τα εκλογικά τμήματα είναι άδεια, με τους εκλογείς είτε να περιμένουν το απόγευμα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, είτε να πήγαν πολύ πρωί.
Υπό τον φόβο της αποχής ζούν και οι υποψήφιοι, οι οποίοι καλούν τους ψηφοφόρους να δώσουν το παρών στην κάλπη.
Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η αποχή στην Αθήνα έφτασε το 50%.
Στους 30 βαθμούς ο υδράργυρος
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου
Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά .
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 20 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 18 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά έως τους 30 βαθμούς στην Κρήτη, 19 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, πυκνότερες τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε νότιους έως σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ. (protothema)