ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ''ΛΟΥΚΕΤΑ'' ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ 78,08% ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2016...

«Έκρηξη» 78,08% των λουκέτων καταγράφεται στην αγορά το α’ τρίμηνο...

του τρέχοντος έτους σύμφωνα με την Καθημερινή, σημειώνοντας ένα πολύ αρνητικό ξεκίνημα στη νέα χρονιά.

Είναι ενδεικτικό, ότι για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης οι διαγραφές επιχειρήσεων (επιχειρήσεις που κλείνουν) είναι περισσότερες κατά 4.000 από αυτές που ανοίγουν, καθώς κάποιες δραστηριότητες σταματούν οριστικά, κάποιες άλλες μεταναστεύουν σε γειτονικές χώρες και άλλες εισέρχονται στη σφαίρα της παραοικονομίας της αδήλωτης εργασίας και των αδήλωτων εισοδοημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) στο διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2016 έως 22 Μαρτίου διαγράφηκαν 9.812 επιχειρήσεις, αριθμός κατά 78,08% υψηλότερος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Μάλιστα, τα πραγματικά λουκέτα δεν αποκλείεται να είναι περισσότερα από τα καταγεγραμμένα, καθώς πολλές επιχειρήσεις «κατεβάζουν ρολά», χωρίς να το δηλώσουν, καθώς χρωστούν σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές και τράπεζες.

Σύμφωνα με ειδικούς, σε αυτή την εικόνα έχει βάλει το «χεράκι» της και η καθυστέρηση της αξιολόγησης, καθώς πολλοί επιχειρηματίες περίμεναν να περάσουν τα Χριστούγεννα για να δουν πως θα εξελιχθεί, κι από τη στιγμή που δεν βλέπουν «φως» άρχισαν να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους.  http://fimotro.blogspot.gr/