Σαλάτα με αντίδια με κερκυραϊκό νούμπουλο και ρόγες ξανθού σταφυλιού

To νούμπουλο είναι ένα καπνιστό αλλαντικό από την Κέρκυρα, που φτιάχνεται από κόντρα φιλέτο χοιρινού το οποίο, αφού παστωθεί και αρωματιστεί με μπαχαρικά, τυλίγεται σε φυσικό έντερο και καπνίζεται. Έχει ελαφρώς ροζέ χρώμα και τρώγεται ωμό, κομμένο σε λεπτές φέτες, ή ψημένο σε συνταγές. Εδώ συμμετέχει σε μια πράσινη σαλάτα μαζί με σταφύλια.

Υλικά:

½ κιλό καλοκαθαρισμένα αντίδια φρέσκα και δροσερά
8 φέτες από Κερκυραϊκό νούμπουλο (αλλαντικό τύπου προσούτο)
20 ρόγες σουλτανίνας
2 κουτ σούπας ξύδι από Ασύρτικο Σαντορίνης
1 ½ φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας μουστάρδα τύπου Dijon
½ κουτ γλυκού μέλι
Αλάτι

Βήματα:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε καθόλου λιπαρά βάζετε τις λεπτές φέτες από το Κερκυραϊκό νούμπουλο να ψηθούν μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις γυρίζετε 2-3 φορές για να καλοψηθούν. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε στα 4.
  
Ετοιμάζετε το dressing της σαλάτας. Μέσα στο μπλέντερ ρίχνετε το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και το αλάτι. Προσθέτετε ακόμα 1 κουτ σούπας νερό. Τα κτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
  
Βάζετε τα καλοπλυμένα αντίδια μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Τα περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε από πάνω τα κομματάκια από το νούμπουλο, τις ρόγες από το σταφύλι και σερβίρετε τη σαλάτα στο τραπέζι.
  
Σημείωση. Αν δεν βρείτε Κερκυραϊκό νούμπουλο αντικαταστήστε το με προσούτο από το Καρπενήσι ή με ιταλικό προσούτο από την Πάρμα.

Πηγή: www.eliasmamalakis.gr