ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. συγκέντρωση βοήθειας.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Για να εξυπηρετηθούν τα κέρδη μιας
χούφτας επιχειρηματικών ομίλων και να κερδίσουν στην κούρσα του ανταγωνισμού με άλλες χώρες όπως η Ρωσία, δε διστάζουν μπροστά σε κανένα έγκλημα. Για να ελέγξουν ολόκληρες περιοχές και πλουτοπαραγωγικές πηγές προχωρούν σε πολέμους, επεμβάσεις, βομβαρδισμούς που οδηγούν χιλιάδες στον ξεριζωμό και την προσφυγιά. 
Η πολιτική και οι Συνθήκες της ΕΕ είναι αυτές που κλείνουν την πόρτα στους πρόσφυγες και μετανάστες, τους στοιβάζουν στην Ελλάδα χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Συνυπεύθυνη για αυτήν την κατάσταση είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έχει βάλει φαρδιά, πλατιά την υπογραφή της σε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Συνυπεύθυνες είναι και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη συμμετοχή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικων αυτών οργανώσεων.
Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα. Αυτοί που γεννούν τους πολέμους και την προσφυγιά είναι οι ίδιοι που μας καταδικάζουν στη φτώχεια και στην ανεργία. Είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και συμμετέχουν σε πολεμικές επεμβάσεις χύνοντας το αίμα των λαών.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δράμα των προσφύγων. Είμαστε απέναντι από ρατσιστικές και ξενοφοφικές κραυγές που στην ουσία ζητάνε να αυξηθεί η καταστολή, δηλαδή να αυξηθούν οι πνιγμένοι στο Αιγαίο ενώ παράλληλα στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φορείς και συλλόγους, κάθε εργαζόμενο να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις αιτίες που γεννούν φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.
Δυναμώνουμε τη λαϊκή αλληλεγγύη με συγκέντωση ειδών πρώτης ανάγκης (συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης, κονσέρβες, γάλα, μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, χυμοί, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτί υγείας, πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, ρουχισμός) για να παραδωθούν στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο στρατόπεδο της Ριτσώνας.
Η συγκέντρωση βοήθειας θα γίνεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 18:00 - 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Θήβας, Οιδίποδος 11.
(Τηλ. Επικ.: 6944743524 - 6934550848 - 6977279280)

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
·        ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
·        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
·        ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ
·        ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ-ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑ
·        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ