19 Μαρτίου 2016

Φαρφάλες με κοτόπουλο και πέστο μπρόκολου

Τα καβουρντισμένα πεκάν προσθέτουν μια απροσδόκητη γεύση στο πιάτο.


Υλικά:


  • 2 φλιτζ. μπρόκολο
  • 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 120 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί-κρέμα
  • 2 φλιτζ. στήθος κοτόπουλο
  • 1/3 φλιτζ. καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα πεκάν (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράστε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει (5 λεπτά περίπου). Μεταφέρετέ το σε ένα μπολ με ένα τρυπητό κουτάλι. Προσθέστε τα ζυμαρικά και βράστε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Χτυπήστε τον βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και την παρμεζάνα στο multi. Προσθέστε το μπρόκολο και χτυπήστε το για λίγα δευτερόλεπτα. Πασπαλίστε το μείγμα με αλατοπίπερο.
  3. Ανακατέψτε το πέστο μπρόκολου και το μασκαρπόνε με τα ζυμαρικά. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε ξανά. http://www.govastileto.gr