Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εικονικά διαζύγια από έλληνες φορολογούμενους για να… πληρώνουν λιγότερα

Η οικονομική κρίση «χτυπά» και τις σχέσεις των ζευγαριών καθώς, τα τελευταία χρόνια, τα διαζύγια
καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση. Η φτώχια φέρνει γκρίνια και τα ζευγάρια καταλήγουν στο γραφείο του δικηγόρου.
Της Μαρίας Ζαχαροπούλου
Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό πως σε πολλές περιπτώσεις ζευγάρια χωρίζουν μόνο στα χαρτιά για να ξεφύγουν από την εφορία, τις τράπεζες ακόμη και για να εισπράξουν προνοιακά επιδόματα!
Τα στοιχεία του Πρωτοδικείου Αθηνών «δείχνουν» πως η πλειονότητα των ζευγαριών επιλέγει το συναινετικό και όχι το κατ’ αντιδικία διαζύγιο. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους καθώς κατά την περσινή χρονιά κατατέθηκαν 7.057 συναινετικά διαζύγια, αριθμός που το 2014 ήταν στο 6.047, ενώ το 2013 στο 4.738.
Από μια πρώτη ανάγνωση προκύπτει πως τα ζευγάρια επιλέγουν το συναινετικό διαζύγιο γιατί την περίοδο της κρίσης είναι πιο οικονομικό και γρήγορο, αφού χρειάζονται περίπου τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Παράλληλα, καταγράφονται και περιπτώσεις εικονικών διαζυγίων για οικονομικούς λόγους. Πολλά ζευγάρια επιλέγουν την εικονική λύση του γάμου τους προκειμένου να υποβάλλουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις για να φορολογούνται αυτοτελώς.
Σε πολλές περιπτώσεις καταφέρνουν να περάσει στο όνομα του ενός συζύγου το υγιές κομμάτι επιχείρησης η οποία έχει χρεοκοπήσει ή ακίνητο που κινδυνεύει με κατάσχεση από την τράπεζα. Αν και εξακολουθούν να μοιράζονται την ίδια στέγη, μπορεί ο ένας από τους δυο, δηλώνοντας μικρό ή μηδενικό εισόδημα, να εισπράττει επίδομα της πρόνοιας ή να απολαμβάνει τα ευεργετήματα που έχουν οι μονογονεϊκές οικογένειες. Ακόμη, ένα διαζύγιο-μαϊμού μπορεί να ανοίξει την πόρτα στα παιδιά για εγγραφή στον παιδικό σταθμό ή σε μια υποτροφία.

Μειώθηκαν τα διαζύγια με αντιδικία

Πτώση παρατηρείται στα κατ’ αντιδικία διαζύγια. Οι αγωγές και τα ασφαλιστικά μέτρα την τελευταία διετία έχουν μειωθεί τόσο λόγω της κρίσης, όσο και των εξόδων που απαιτούνται για μια δικαστική διαμάχη.
Είναι χαρακτηριστικό πως το 2015 κατατέθηκαν 24.142 αγωγές και 14.527 αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, όταν το 2013 είχαν κατατεθεί 29.794 και 20.623 αντίστοιχα. Ο δικηγόρος Δημήτρης Μπόλης εξηγεί πως το κόστος τόσο της έκδοσης ενός κατ’ αντιδικία διαζυγίου, όσο και της ζωής μετά από αυτό, είναι τόσο μεγάλο που σε πολλές περιπτώσεις μπλοκάρει τα σχέδια για μια νέα αρχή σε δυο ξεχωριστά σπίτια.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ζευγαριού, όπως λέει, το οποίο είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες έκδοσης διαζυγίου όταν ο ένας από τους δυο έχασε τη δουλειά του. Το διαζύγιο, όμως, «πάγωσε» όταν υπολόγισαν πόσα χρήματα χρειάζονταν για τη διατροφή των παιδιών και τη συντήρηση δυο σπιτιών. Έτσι, αποφάσισαν να συνεχίσουν να ζουν στο ίδιο σπίτι και να μοιράζονται τα έξοδα.
Πάντως, από τις έρευνες προκύπτει ότι διαχρονικά βασικές αιτίες διαζυγίων εκτός από τα οικονομικά προβλήματα που οδηγούν και σε ασυμφωνία χαρακτήρα, είναι η διάψευση των προσδοκιών από το έτερον ήμισυ, η ανδρική απιστία, η ανία και η ζήλια.http://www.newsbeast.gr

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

SOCIAL MEDIA POSTS

Αναλαμβανω την Διαχειριση Social Media εταιρειων και μικρων επιχειρησεων.
I UNDERTAKE THE MANAGEMENT OF SOCIAL MEDIA OF COMPANIES AND SMALL BUSINESSES.


EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM

HELLASTHIVA

  • Είναι πολλά τα ρεπό, Αρη... - *Στο νεοδημοκρατικό παράδεισο που ζούμε, θα αμειβόμαστε με ρεπό, τα οποία θα μπορούμε να τα καταθέτουμε, αν μας περισσεύουν, σε μια Τράπεζα Χρόνου...* ...
    Πριν από 3 ώρες

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τη Μέρκελ με τη βοήθεια της Δανίας, σύμφωνα με έκθεση

Οι μυστικές υπηρεσίες της Δανίας βοήθησαν τις ΗΠΑ να κατασκοπεύσει Ευρωπαίους πολιτικούς, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την περίοδο από το 2021 μέχρι το 2014, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (FE) της Δανίας συνεργάστηκε με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για τη συλλογή πληροφοριών, σύμφωνα με έκθεση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα Danmark

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Νέες αντικειμενικές αξίες Ανατροπές στην κτηματαγορά και τους φόρους ακινήτων

«Φωτιά» στον χάρτη της κτηματαγοράς αναμένεται να βάλουν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Τα αποκαλυπτήρια των νέων τιμών που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε 13.808 περιοχές σε όλη τη χώρα θα γίνουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να προαναγγέλλει αυξήσεις στις αντικειμενικές ακόμη και κατά 40%. Οι νέες τιμές θα δημοσιοποιηθούν τώρα αλλά θα ενεργοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2022 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ,

Το πιτόγυρο που μπορείς να τρως κάθε μέρα χωρίς να παχαίνεις

Και σε ποιον δεν αρέσει το πιτόγυρο και η γεύση που προσφέρει αυτό; Κάποιοι σίγουρα θα μπορούσαν να τρέφονται καθημερινά με αυτό. Ανασταλτικός παράγοντας είναι βέβαια οι θερμίδες που το συνοδεύουν.

Εργασιακά: Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και συνδικάτων με φόντο το νέο νομοσχέδιο

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο με τα συνδικάτα να ετοιμάζουν την πρώτη μεγάλη αναμέτρηση με την κυβέρνηση την Πέμπτη 3 Ιούνη. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις απεργίες, αλλαγές που όπως είπε θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Από αναβολή σε αναβολή και τώρα για τέλη Μαϊου η συνδεδεμένη στα ζωικά

Χωρίς να γίνεται γνωστός ο λόγος της μεγάλης αυτής καθυστέρησης , σχεδόν ένα μήνα από το σύνηθες τα προηγούμενα χρόνια, οι αρμόδιοι κάνουν λόγο για τεχνικά κολλήματα που δεν έχουν επιτρέψει την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που ρίχνουν το βάρος στη «δουλειά» του γνωστού μηχανογραφικού συστήματος.  

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Μαΐου για τα ζώδια ανά δεκαήμερα

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Με τον Ερμή και την Αφροδίτη να μετακινούνται στους Διδύμους στις 4/5 και 9/5 αντίστοιχα έχεις την ευκαιρία να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου και να προωθήσεις σημαντικές συμφωνίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το εμπόριο και οι συναλλαγές σε ευνοεί καθώς σου δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσεις σε συμφωνίες που θα είναι ιδιαίτερα θετικές για εσένα.

Αποζημιώσεις Ξεχασμένες στο Οικονομικών οι έκτακτες ενισχύσεις στην πατάτα

Στα χρήµατα αυτά, που είναι εγκεκριµένα από τις Βρυξέλλες , αλλά φαίνεται να έχουν ξεχαστεί στο «συρτάρι» του αναπληρωτή υπουργού Οικονοµικών Θεόδωρου Σκυλακάκη , πολλοί πατατοκαλλιεργητές είχαν στηρίξει τις ελπίδες τους για να µπουν στην καλλιέργεια δυναµικά.