Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ΕΣΡ δέχεται ότι τον αριθμό των αδειών ορίζει ο υπουργός

Και το ΕΣΡ κρίνει πως η αρμοδιότητα για τον ορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών ανήκει στον...

εκάστοτε υπουργό Επικρατείας. Το έχει αποδεχθεί και η ΝΔ, με τη σχετική διάταξη στον νόμο Ρουσόπουλου! Η ετήσια έκθεση πεπραγμένων του ΕΣΡ για το 2014, με υπογραφές τού τότε προέδρου Ιωάννη Λασκαρίδη και της αντιπροέδρου Λίνας Αλεξίου, που κατατέθηκε στην πρώην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν αφήνει καμία αμφιβολία.
Η αναφορά του ΕΣΡ στην Έκθεση Πεπραγμένων  2014 για τις αρμοδιότητες του υπουργού, παραπέμποντας στο νόμο Ρουσοπουλου
Η αναφορά του ΕΣΡ στην Έκθεση Πεπραγμένων 2014 για τις αρμοδιότητες του υπουργού, παραπέμποντας στο νόμο Ρουσοπουλου.


Το βασικό επιχείρημα της ΝΔ, με το οποίο καταψήφισε τον ορισμό νέων μελών του ΕΣΡ, ήταν ότι περιορίζεται η ανεξαρτησία της Αρχής με τη δυνατότητα που δίνεται στον υπουργό, με βάση τον νόμο 4339/2015, να ορίζει τον αριθμό των αδειών. Το συγκεκριμένο επιχείρημα καταρρίπτεται από την ίδια την Αρχή, η οποία στην έκθεση του 2014 αναφέρει πως > «ο αριθμός των αδειών παρόχου περιεχομένου ανά κατηγορία λήψης, εμβέλειας και χαρακτήρα προγράμματος θα προσδιοριστεί με απόφαση του υπουργού, στον οποίο ανατίθενται οι αρμοδιότητες της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και ΓΓ Μέσων Ενημέρωσης, μετά από γνώμη του ΕΣΡ και δημόσια διαβούλευση».
Αναφέρει και κάτι άλλο το ΕΣΡ. Πως μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (3578/2010), «η νόμιμη λειτουργία των σταθμών περιφερειακής / τοπικής εμβέλειας συνδέεται πλέον με δύο προϋποθέσεις (άρθρο 8, παρ. 1 και 2, ν. 4038/2012):
Την έκδοση της απόφασης για τη χορήγηση αδειών παροχής περιεχομένου επίγειας ψηφιακής εκπομπής, υπό τον όρο της συμμετοχής τους στην οικεία διαγωνιστική διαδικασία.
Την υποβολή αίτησης κατά τη διάταξη του άρθρου 14, παρ. 2 του ν. 3592/2007 (έγκριση μετάδοσης από το ΕΣΡ του αναλογικού προγράμματος με ψηφιακή τεχνολογία)».
Το ΕΣΡ υπογραμμίζει και τη δική του αρμοδιότητα. Κατά τον νόμο, είναι το ίδιο αρμόδιο για την προκήρυξη, τον έλεγχο των αιτήσεων και την έκδοση των αδειών, αναφέρει στην έκθεση.

Λύση μέσω Προέδρου της Δημοκρατίας
Για να προχωρήσει η διαδικασία, οφείλουν πλέον και οι δύο εμπλεκόμενοι να συμβιβαστούν και να καταλήξουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ, ενδεχομένως και με παρέμβαση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, όπως πρότεινε ο καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης. Η ΝΔ δεν διαθέτει πλέον κανένα πολιτικό επιχείρημα, καθώς η «καμπάνια» περί υπερεξουσιών του υπουργού καταρρίπτεται από την αρχή έως το τέλος. Η διάταξη αυτή έχει την υπογραφή του Θόδωρου Ρουσόπουλου στον ν. 3592/2007 και την έγκριση του ΕΣΡ. Και η κυβέρνηση, από την άλλη πλευρά, αν συναινέσει η ΝΔ στη συγκρότηση της Αρχής, δεν θα έχει κανένα επιχείρημα για να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει την προκήρυξη η ίδια.

typologies.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Σύννεφα στην αγορά...

«Μαύρα σύννεφα» αρχίζουν να μαζεύονται απειλητικά για την αγορά τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και άλλων περιοχών της ελληνικής περιφέρειας, σύμφωνα με τους θεσμικούς εκπροσώπους τους, καθώς οι φετινές θερινές εκπτώσεις εξελίσσονται απογοητευτικά, ιδιαίτερα για τα ελληνικά μικρά εμπορικά καταστήματα.

Ποια εμβόλια πρέπει να κάνει το κουτάβι μου...

Όταν γεννιούνται τα κουτάβια, βασίζονται πλήρως στα αντισώματα που παρέχονται στο μητρικό γάλα. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται από επιβλαβείς μικροοργανισμούς.

Παιδική παχυσαρκία και bullying: Δύο συγκοινωνούντα δοχεία με τραγικές συνέπειες

«Το παιδί μου είχε πάντα την τάση να έχει κιλά. Οποιος δεν γνωρίζει την εξάρτηση από το φαγητό, δεν μπορεί να καταλάβει, η ζάχαρη και το αλάτι είναι ναρκωτικά. Ετσι πάχυνε. Είχαμε δυσκολίες να βρούμε ρούχα, να φορέσει ένα φόρεμα που ήθελε, να ακολουθήσει τις παρέες, ακόμη και λόγω ταχύτητας στο βάδισμα, να κάνει γυμναστική. Ολα αυτά οδήγησαν το παιδί να κλειστεί μέσα γιατί έτσι αισθανόταν ψυχολογικά καλύτερα.

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Αυγούστου με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας...

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Οι υποχρεώσεις θα είναι αρκετές μέσα στον μήνα όμως αυτό δεν θα σε πτοήσει στην περίοδο των διακοπών. Αντίθετα με τον γνωστό δυναμισμό σου θα βρεις τα πατήματα που χρειάζονται ώστε να κρατήσεις ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ξεκούρασης. Ο Άρης στην Παρθένο στις αρχές του μήνα μπορεί να επιβαρύνει το πρόγραμμά σου,

Κατεχόμενα – Ισορροπίες και φόβοι μετά την κρίση στα Βαρώσια

Οριακή και εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζουν την κατάσταση στο Κυπριακό υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές με αφορμή τις ανακοινώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα Βαρώσια και το βλέμμα κυρίως στην επιμονή της Αγκυρας για αλλαγή της βάσης λύσης από ομοσπονδιακό μοντέλο σε μοντέλο δύο ανεξάρτητων κρατών.

Κυκλαδίτικη λαδένια πίτσα με κρεμμύδια, ντομάτες και ελιές από την Κίμωλο.

ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί διαμέτρου 35-40 εκ.) 450-500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 ml περίπου χλιαρό νερό 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κ.γ. κοφτό αλάτι

Τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας φοβάται το νερό...

Έχετε σίγουρα δει σκυλάκια-δεινούς κολυμβητές να κλέβουν την παράσταση ,όχι μόνο σε ταινίες αλλά και δίπλα σας σε κάποια παραλία! Ωστόσο υπάρχουν και τα σκυλάκια που φοβούνται το νερό. Πώς όμως θα μπορέσετε να μάθετε και στο δικό σας να κολυμπά χωρίς φόβο και πρωτίστως με ασφάλεια;