Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

PUBLIC ISSUE: ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΤΟ 61% ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟ 45% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Ενισχύονται, αν δεν καλπάζουν, τα αντι-ευρώ και αντι-ΕΕ αισθήματα του ελληνικού λαού, αν θεωρήσουμε ότι τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Public Issue αποτυπώνουν σχετικά αξιόπιστα τις διαθέσεις του ελληνικού λαού.  
Χαρακτηριστικό είναι ότι αρνητική γνώμη για την ΕΕ έχει το 61% των ερωτηθέντων, ενώ η αντίστοιχη γνώμη
για το ευρώ ανέρχεται στο 45%, ύψη ρεκόρ για τη χώρα.  
Στην ερώτηση αν θα ήταν μάλλον καλύτερα τα πράγματα στη χώρα με τη δραχμή θετικά απαντά το 26%, τα ίδια 11%, χωρίς γνώμη το 6%, ενώ μάλλον χειρότερα το 58%.  
Εντύπωση προκαλεί ότι η αρνητική γνώμη για την ΕΕ είναι πολύ πιο πάνω από την αρνητική γνώμη για το ευρώ, πράγμα που επιδέχεται πολλές ερμηνείες.
Τα στοιχεία της Public Issue, στο βαθμό που αποτυπώνουν σχετικά αξιόπιστα τις τάσεις της κοινής γνώμης, αναδεικνύουν μια νέα πολιτική δυναμική, που αναδεύεται μέσα από την ίδια την κοινωνία.
Η δυναμική αυτή βρίσκεται σε πλήρη και ριζική αντίθεση με την μνημονιακή πολιτική εικόνα και τους ευρώπληκτους-φιλονατοϊκούς συσχετισμούς της Βουλής, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές διαθέσεις της σημερινής κοινωνίας.  
Ενδεχομένως βρισκόμαστε στα πρόθυρα μεγάλων πολιτικών ανακατατάξεων, που μπορεί να λάβουν σεισμικό χαρακτήρα.
Απογοητευμένοι τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση δηλώνουν οι πολίτες που ρωτήθηκαν από την Public Issue.  
Επίσης, σε ποσοστό 47% εκτιμούν ότι υπάρχει απειλή για τη χώρα από την ύπαρξη προσφύγων στο έδαφός της, ενώ εμφανίζονται ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν στην Ελλάδα έως και 50.000 πρόσφυγες.  
Στη δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ακολουθείται από τον Βασίλη Λεβέντη και τη Φώφη Γεννηματά. Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, βρίσκεται σε χαμηλή θέση.  
Η έρευνα διενεργήθηκε πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, για λογαριασμό της εφημερίδας «Αυγή της Κυριακής».
Πηγή:  iskra.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.