Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλας

Συστατικά:
  • 210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 70 γρ. σιμιγδάλι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 130 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βάζο μαρμελάδα φράουλα
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Αυτή η πάστα φλώρα έχει το καλύτερο μπισκότο για πάστα φλώρα! Τραγανό και αφράτο ταυτόχρονα...!
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και με το σύρμα χτυπάμε να αφρατέψουν καλά.
  • Ρίχνουμε μέσα και το αλάτι, προσθέτουμε σιγά – σιγά το ένα αυγό ελαφριά χτυπημένο.
  • Το δεύτερο αυγό το χωρίζουμε σε κρόκο και ασπράδι και από αυτά προσθέτουμε στο μείγμα που βρίσκεται στο μίξερ τον κρόκο. Το ασπράδι θα το χρησιμοποιήσουμε για άλειμμα της ζύμης στο τέλος.
  • Ρίχνουμε και τις 2 βανίλιες στο μίξερ και χτυπάμε για πολύ λίγο ακόμα
  • Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε μέσα το αλεύρι, το σιμιγδάλι , το μπέικιν και ανακατεύουμε στην αρχή με μία κουτάλα και μετά λίγο με τα χέρια δημιουργώντας ένα όμορφο ζυμάρι.
  • Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25 εκ..
  • Αφήνουμε στην άκρη 100 γρ. από το ζυμάρι μας. Το υπόλοιπο το στρώνουμε στην φόρμα με τα χέρια δημιουργώντας και ένα τοίχωμα γύρω γύρω ύψους 2 εκ.
  • Τα 100 γρ. που κρατήσαμε τα βάζουμε σε μια μεμβράνη δημιουργώντας ένα μπαστουνάκι διαμέτρου 1-1,5 εκ και το βάζουμε στο ψυγείο μαζί με τη φόρμα στην οποία έχουμε στρώσει τη ζύμη και αφήνουμε να παγώσει καλά για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Όταν παγώσει απλώνουμε τη μαρμελάδα στον πάτο της ζύμης σε όλη την επιφάνεια. Παίρνουμε τα 100 γρ. ζύμη που έιχαμε κάνει μπαστουνάκι και τα κόβουμε σε μικρά δισκάκια (φέτες) και τα τοποθετούμε πάνω από τη μαρμελάδα αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
  • Χρησιμοποιούμε το ασπράδι που είχαμε κρατήσει και με ένα πινέλο αλείφουμε το κάθε δισκάκι (φέτες) από πάνω και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς για 30-40 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Ψήνουμε σε ψηλή θέση για να ψηθεί καλά και να είναι τραγανή και από κάτω.
  • Αφού ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει καλά γιατί όταν το βγάλουμε από το φούνρο η μαρμελάδα θα είναι λίγο ρευστή. Σερβίρουμε με λίγο άχνη ζάχαρη αν θέλουμε.
 Πηγή: akispetretzikis.com

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Παιδική παχυσαρκία και bullying: Δύο συγκοινωνούντα δοχεία με τραγικές συνέπειες

«Το παιδί μου είχε πάντα την τάση να έχει κιλά. Οποιος δεν γνωρίζει την εξάρτηση από το φαγητό, δεν μπορεί να καταλάβει, η ζάχαρη και το αλάτι είναι ναρκωτικά. Ετσι πάχυνε. Είχαμε δυσκολίες να βρούμε ρούχα, να φορέσει ένα φόρεμα που ήθελε, να ακολουθήσει τις παρέες, ακόμη και λόγω ταχύτητας στο βάδισμα, να κάνει γυμναστική. Ολα αυτά οδήγησαν το παιδί να κλειστεί μέσα γιατί έτσι αισθανόταν ψυχολογικά καλύτερα.

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Αυγούστου με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας...

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Οι υποχρεώσεις θα είναι αρκετές μέσα στον μήνα όμως αυτό δεν θα σε πτοήσει στην περίοδο των διακοπών. Αντίθετα με τον γνωστό δυναμισμό σου θα βρεις τα πατήματα που χρειάζονται ώστε να κρατήσεις ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ξεκούρασης. Ο Άρης στην Παρθένο στις αρχές του μήνα μπορεί να επιβαρύνει το πρόγραμμά σου,

Τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας φοβάται το νερό...

Έχετε σίγουρα δει σκυλάκια-δεινούς κολυμβητές να κλέβουν την παράσταση ,όχι μόνο σε ταινίες αλλά και δίπλα σας σε κάποια παραλία! Ωστόσο υπάρχουν και τα σκυλάκια που φοβούνται το νερό. Πώς όμως θα μπορέσετε να μάθετε και στο δικό σας να κολυμπά χωρίς φόβο και πρωτίστως με ασφάλεια;

Κυκλαδίτικη λαδένια πίτσα με κρεμμύδια, ντομάτες και ελιές από την Κίμωλο.

ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί διαμέτρου 35-40 εκ.) 450-500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 ml περίπου χλιαρό νερό 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κ.γ. κοφτό αλάτι

Σύννεφα στην αγορά...

«Μαύρα σύννεφα» αρχίζουν να μαζεύονται απειλητικά για την αγορά τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και άλλων περιοχών της ελληνικής περιφέρειας, σύμφωνα με τους θεσμικούς εκπροσώπους τους, καθώς οι φετινές θερινές εκπτώσεις εξελίσσονται απογοητευτικά, ιδιαίτερα για τα ελληνικά μικρά εμπορικά καταστήματα.

Κατεχόμενα – Ισορροπίες και φόβοι μετά την κρίση στα Βαρώσια

Οριακή και εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζουν την κατάσταση στο Κυπριακό υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές με αφορμή τις ανακοινώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα Βαρώσια και το βλέμμα κυρίως στην επιμονή της Αγκυρας για αλλαγή της βάσης λύσης από ομοσπονδιακό μοντέλο σε μοντέλο δύο ανεξάρτητων κρατών.

Ποια εμβόλια πρέπει να κάνει το κουτάβι μου...

Όταν γεννιούνται τα κουτάβια, βασίζονται πλήρως στα αντισώματα που παρέχονται στο μητρικό γάλα. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται από επιβλαβείς μικροοργανισμούς.