Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλας

Συστατικά:
  • 210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 70 γρ. σιμιγδάλι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 130 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βάζο μαρμελάδα φράουλα
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Αυτή η πάστα φλώρα έχει το καλύτερο μπισκότο για πάστα φλώρα! Τραγανό και αφράτο ταυτόχρονα...!
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και με το σύρμα χτυπάμε να αφρατέψουν καλά.
  • Ρίχνουμε μέσα και το αλάτι, προσθέτουμε σιγά – σιγά το ένα αυγό ελαφριά χτυπημένο.
  • Το δεύτερο αυγό το χωρίζουμε σε κρόκο και ασπράδι και από αυτά προσθέτουμε στο μείγμα που βρίσκεται στο μίξερ τον κρόκο. Το ασπράδι θα το χρησιμοποιήσουμε για άλειμμα της ζύμης στο τέλος.
  • Ρίχνουμε και τις 2 βανίλιες στο μίξερ και χτυπάμε για πολύ λίγο ακόμα
  • Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε μέσα το αλεύρι, το σιμιγδάλι , το μπέικιν και ανακατεύουμε στην αρχή με μία κουτάλα και μετά λίγο με τα χέρια δημιουργώντας ένα όμορφο ζυμάρι.
  • Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25 εκ..
  • Αφήνουμε στην άκρη 100 γρ. από το ζυμάρι μας. Το υπόλοιπο το στρώνουμε στην φόρμα με τα χέρια δημιουργώντας και ένα τοίχωμα γύρω γύρω ύψους 2 εκ.
  • Τα 100 γρ. που κρατήσαμε τα βάζουμε σε μια μεμβράνη δημιουργώντας ένα μπαστουνάκι διαμέτρου 1-1,5 εκ και το βάζουμε στο ψυγείο μαζί με τη φόρμα στην οποία έχουμε στρώσει τη ζύμη και αφήνουμε να παγώσει καλά για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Όταν παγώσει απλώνουμε τη μαρμελάδα στον πάτο της ζύμης σε όλη την επιφάνεια. Παίρνουμε τα 100 γρ. ζύμη που έιχαμε κάνει μπαστουνάκι και τα κόβουμε σε μικρά δισκάκια (φέτες) και τα τοποθετούμε πάνω από τη μαρμελάδα αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
  • Χρησιμοποιούμε το ασπράδι που είχαμε κρατήσει και με ένα πινέλο αλείφουμε το κάθε δισκάκι (φέτες) από πάνω και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς για 30-40 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Ψήνουμε σε ψηλή θέση για να ψηθεί καλά και να είναι τραγανή και από κάτω.
  • Αφού ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει καλά γιατί όταν το βγάλουμε από το φούνρο η μαρμελάδα θα είναι λίγο ρευστή. Σερβίρουμε με λίγο άχνη ζάχαρη αν θέλουμε.
 Πηγή: akispetretzikis.com

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Οι οργανωμένοι του Πανσερραϊκού επαίνεσαν τον παίκτη της Καβάλας που έδινε για πτυχίο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων