Κέικ με ταχίνι και ξηρούς καρπούς

Υλικά

  • 300 γρ. ταχίνι
  • 50 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. κράνμπερι
  • 50 γρ. σταφίδες
  • Χυμό από 4 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 4 πορτοκάλια
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα σκεύος ανακατεύετε το ταχίνι, με την άχνη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού.
  3. Εν συνεχεία προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές παχύρευστο μείγμα.
  4. Ρίχνετε τα κράνμπερι, τα καρύδια και τις σταφίδες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι και ανακατεύετε.
  5. Σε μία φόρμα για κέικ στρώνετε μία λαδόκολλα και ρίχνετε το μείγμα του κέικ.
  6. Ψήνετε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, χαμηλώνετε την φωτιά στους 170 βαθμούς και ψήνετε για επιπλέον 30 λεπτά.
  7. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.   www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων