Πώς να φτιάξετε σπιτικά μπισκότα με σοκολάτα και μπανάνα

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 φλ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 μπανάνες πουρέ
  • 1 αυγό
  • 3 1/4 φλ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ του μίξερ χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο και εν συνεχεία προσθέτετε τις μπανάνες και τα αυγά.
  2. Σε διαφορετικό μπολ ανακατεύετε  τα ξηρά υλικά –το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
  3. Σιγά σιγά ρίχνετε τα ξηρά υλικά στο μείγμα με τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και τις μπανάνες και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε.
  5. Πλάθετε σε μπάλες το μείγμα και τοποθετείτε τα cookies σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  6. Ψήνετε για 10-12 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  7. Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, τα μπισκότα θα είναι μαλακά, όπως το κέικ περίπου. Αφήνετε να κρυώσουν για μισή ώρα και απολαμβάνετε. www.newsbeast.gr