Ελεήστε τους φτωχούς airbnbαδες, σας παρακαλώ...να σχωρεθούν τα αποθαμένα σας

«Ευελπιστώντας στο κοινωνικό πρόσωπο της Πολιτείας, σας ζητάμε όπως συμπεριλάβετε τους ενασκούντες βραχυχρόνιες μισθώσεις στα ληφθησόμενα μέτρα ανακούφισης, εκ μέρους του Κράτους...».

To...
παραπάνω είναι απόσπασμα από την επιστολή προς τον πρωθυπουργό, από διαχειριστές ακινήτων για τη στήριξη του κλάδου της βραχυχρόνιας μίσθωσης που έχει πληγεί από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Χωρίς καμία ντροπή οι ιδιοκτήτες Airbnb επικαλούνται το κοινωνικό πρόσωπο της πολιτείας, εκείνοι, που ως νέοι «λαδέμποροι» οδήγησαν σε απελπισία χιλιάδες χαμηλόμισθους, συνταξιούχους και φοιτητές.

Που ήταν το δικό τους κοινωνικό πρόσωπο όταν έκαναν εκβιαστική αύξηση ενοικίου για να σε αναγκάσουν να φύγεις; Όταν μάλιστα σε κάποιες των περιπτώσεων το ενοίκιο που ζητούσαν ξεπερνούσε τον μισθό σου; 
Πού ήταν το κοινωνικό τους πρόσωπο όταν σου έλεγαν ψέμματα πως θέλουν το σπίτι προς ιδιοκατοίκηση για να σε πετάξουν έξω; Όταν δεν πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους για επισκευές γιατί δεν- έβγαιναν-μάνα-μου αλλά όταν έφυγες ξήλωσαν και ανακαίνισαν απ΄τα θεμέλια τα αχούρια τους;

Οι σύγχρονοι «λαδέμπορες» δεν ανάγκασαν μόνο φοιτητές σε συγκατοίκηση τριών και βάλε ατόμων σε 60 τμ. Πέταξαν συνταξιούχους και άνεργους στον δρόμο, ανάγκασαν οικογένειες να μένουν σε υπόγεια. Γιατί όχι, δεν θα εξαιρέσουμε απ΄την κατηγορία «λαδέμπορες» κι εσάς που ναι μεν δεν κάνατε Airbnb τα σπιτάκια σας, αλλά βρήκατε την ευκαιρία να αναβαθμίσετε το ενοίκιο του δυαριού στο Μεταξουργείο και τα Εξάρχεια σε ενοίκιο τριαριού στην Καστέλα.

Ελεήστε τους φτωχούς airbnbαδες, σας παρακαλώ, να σχωρεθούν τα αποθαμένα σας...

Eva_N_Agnosti

e-tetradio.gr