«Βροχή» τα ενοικιαστήρια λόγω κατάρρευσης του Airbnb.

Σημαντική αύξηση σημειώνεται στην προσφορά διαμερισμάτων προς ενοικίαση τις τελευταίες 30 ημέρες, σύμφωνα με έρευνα του Spitogatos, με τα αστικά κέντρα να διατηρούν την πρωτιά.
Η έρευνα συνέκρινε τον αριθμό διαθέσιμων διαμερισμάτων (stock) προς ενοικίαση στα μέσα Απριλίου σε σχέση με τα μέσα Μαρτίου 2020. Σε κάποιες περιοχές της Αττικής, η αύξηση του stock είναι ιδιαίτερα
μεγάλη, όπως για παράδειγμα σε Πετράλωνα (44,40%), Νέο Κόσμο, (43,60%), στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας (30,80%) και στον Πειραιά (27,20%).               

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, η μεγαλύτερη αύξηση στην προσφορά διαμερισμάτων προς ενοικίαση παρατηρείται στη Λάρισα με ποσοστό 26,6% και ακολουθούν ο Βόλος με αύξηση 23,53%, το Ηράκλειο με 20,3% και η Θεσσαλονίκη με 16,1%.
Μια πιο αναλυτική ματιά στα δεδομένα, αποκαλύπτει ότι τα περισσότερα από τα νέα διαμερίσματα που «βγήκαν» στην αγορά προς ενοικίαση αυτές τις 30 ημέρες είναι επιπλωμένα ή ανακαινισμένα.
Επομένως, η αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων ανακαινισμένων ή επιπλωμένων διαμερισμάτων είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με τα Πετράλωνα και εδώ να καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση με ποσοστό 61,50% και ακολουθεί το Ιστορικό Κέντρο με 37%, η περιοχή του Νέου Κόσμου με 29,20% και το Γκάζι, το Μεταξουργείο και ο Βοτανικός με περίπου 21%.
Το γεγονός αυτό συνδέεται και με τη διαφαινόμενη στροφή στις μακροπρόθεσμες μισθώσεις έναντι των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της πανδημίας και των επιπτώσεών της στον τουρισμό.
 www.in.gr