Σπιτικό παγωτό

Υλικά για 4 άτομα

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Αρχικά κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Τη βάζετε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί.
  2. Αποσύρετε το μπολ με τη σοκολάτα από το μπεν μαρί και ανακατεύετε μέσα το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
  3. Χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει σε μαλακή σαντιγί που να κρατά το σχήμα της.
  4. Την αδειάζετε στο κρύο μπολ με τη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα και την ενσωματώνετε ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι ή σπάτουλα, παίρνοντας υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Το βάζετε σε ένα μεγάλο πλαστικό κουτί με καπάκι (χωρητικότητας 2 λίτρων περίπου) και το αφήνετε στην κατάψυξη για 3 ώρες ή μέχρι να πήξει.               www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Πεθαίνοντας μόνοι στην Κυψέλη. Οχι, δεν αντέχεται αυτή η τραγωδία...

Με αξίωση για 1,80 στο πρόβειο οι διαβουλεύσεις κτηνοτρόφων

ζώδια Ερμής στην Παρθένο από 4 Αυγούστου

ΔΝΤ σε ΕΕ: Μετακυλίστε το κόστος στους πολίτες για να κάνουν οι ίδιοι εξοικονόμηση ενέργειας

Έφτιαξαν πάρκινγκ για αποσκευές στα Χανιά

Σπιτικό προφιτερόλ

Το ξέφρενο πάρτι ξανάρχισε...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων