Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά με φυσικό τρόπο

Αν και αυτό το Πάσχα το πασχαλινό τραπέζι θα περιοριστεί μόνο στα άτομα της κάθε οικογένειας, δεν παραλείπουμε να τηρήσουμε τα έθιμα και να νιώσουμε πώς είναι να κάνεις Πάσχα στην Ελλάδα. Σημείο αναφοράς για την συγκεκριμένη γιορτή της ορθοδοξίας τα κόκκινα αβγά που βάφουμε κάθε χρόνο (συνήθως) την Μεγάλη Πέμπτη.

Καθώς ο χρόνος στο σπίτι, πια, είναι περισσότερος μην διστάσετε να βάψετε τα αβγά σας με φυσικό τρόπο, επιλέγοντας φυτικά υλικά και κάποιον από τους παρακάτω τρόπους για να επιτύχετε διαφορετικά χρώματα. Για καλύτερο αποτέλεσμα προτιμήστε τα λευκά αβγά, καθώς το χρώμα τους θα βγει πιο φωτεινό, σε αντίθεση με τα καφέ που θα βγουν πιο θαμπά.

Φύλλα κρεμμυδιών

Για ζωηρό κόκκινο χρώμα επιλέξτε τα φύλλα από κόκκινα, ξερά κρεμμύδια. Τοποθετήστε αρκετά στον πάτο της κατσαρόλας που θα βράσετε τα αβγά, βάλτε από πάνω με προσοχή τα αβγά και γεμίστε με κρύο νερό. Βράστε για 20 λεπτά, αφήστε τα αβγά να στεγνώσουν και γυαλίστε τα με λίγο λάδι.

Κόκκινο λάχανο

Αν και το χρώμα του λάχανου παραπέμπει σε κόκκινα αβγά, το χρώμα που θα βγει στα αβγά τελικά είναι ένα απαλό μπλε. Κόβετε το λάχανο σε λεπτές λωρίδες και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Τοποθετείτε με προσοχή τα αβγά και γεμίζετε με κρύο νερό. Βράζετε για περίπου 20 λεπτά.

Κουρκουμάς

Στην κατσαρόλα που θα βράσετε τα αβγά ρίχνετε και τέσσερις κουταλιές της σούπας κουρκουμά. Βράζετε για 20 λεπτά και τα κίτρινα αβγά σας είναι έτοιμα.                www.newsbeast.gr