Χοιρινό φιλέτο με φιρίκια

2 χοιρινά φιλέτα, 400-500 γρ. το καθένα
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
4 φιρίκια, καθαρισμένα, κομμένα στη μέση
1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
80 ml μαυροδάφνη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Ανοίγουμε τα φιλέτα οριζόντια στη μέση, χωρίς να τα χωρίσουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας λάδι και τρίβουμε ώστε να αρτυθούν και να λαδωθούν από όλες τις πλευρές.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας λάδι και ροδίζουμε το κρέας, για περίπου 5′. Το μεταφέρουμε σε πυρίμαχο ταψάκι και το ραντίζουμε με 2 κουτ. σούπας λάδι. Το ψήνουμε για 15′ γυρίζοντάς το ενδιάμεσα.
Ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τα φιρίκια και τη ζάχαρη. Μόλις καραμελώσει, προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και μαγειρεύουμε για περίπου 10′, μέχρι να μαλακώσουν τα φιρίκια και να δέσει η σάλτσα.                  www.in.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων