Παραδοσιακά πασχαλινά κουλούρια.Αγαπημένα μικρών και μεγάλων

Υλικά

  • 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγού
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας,
  • 800 γρ. αλεύρι
  • 1 κρόκος αυγού αραιωμένο σε λίγο νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  2. Στον κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο σε κομμάτια, τη ζάχαρη και χτυπάτε με το φτερό για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  3. Προσθέτετε τους κρόκους έναν έναν και συνεχίζετε το χτύπημα.
  4. Περιμένετε να ενσωματωθεί ο ένας κρόκος μέχρι να ρίξετε τον επόμενο.
  5. Αναμειγνύετε τον χυμό πορτοκάλι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνετε μέσα στο μίξερ.
  6. Τέλος προσθέτετε το γάλα, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  7. Αφαιρείτε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτετε το αλεύρι.
  8. Ανακατεύετε με μια μαρίζ και όταν δείτε ότι αρχίζει να σας δυσκολεύει πλάθετε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να είναι αφράτη και εύπλαστη.
  9. Τοποθετείτε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την αφήνετε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
  10. Στη συνέχεια πλάθετε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετείτε σε ταψάκια 30x40 εκ. στρωμένα με λαδόκολλα.
  11. Αλείφετε τα κουλούρια με τον κρόκο αραιωμένο με νερό. Ψήνετε για 18-20 λεπτά.           www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων