Λεμονόπιτα με ανθότυρο Νόστιμη και ελαφριά επιλογή

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γραμμάρια ανθότυρο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 λεμόνια
  • 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα              

    Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς. Ξύνετε 2 λεμόνια και παίρνετε το ξύσμα τους.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το ανθότυρο σε ένα μπολ και το δουλεύετε μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
  • Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα.
  • Χτυπάτε τους κρόκους με 150 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.
  • Έπειτα ανακατεύετε τους κρόκους με το μείγμα τυριού.
  • Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με το αλάτι και προσθέτετε προσεκτικά στο τελευταίο μείγμα.
  • Αλείφετε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24 εκ., ρίχνετε την κρέμα και ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά.
  • Κόβετε το υπόλοιπο λεμόνι σε πολύ λεπτές ροδέλες.
  • Ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη και 130 ml νερό σ’ ένα μικρό τηγάνι και όταν το σιρόπι βράσει, βάζετε μέσα τις φέτες λεμονιού και βράζετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Στραγγίζετε τις ροδέλες.
  • Πασπαλίζετε το χλιαρό γλυκό με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού.http://www.newsbeast.gr/