Σουβλάκι με αρνί και λαχανικά

Συστατικά:

1 κιλό μπούτι αρνιού (ή μοσχάρι)

1 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός 1/2 λεμονιού
1 αλάτι και πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
3 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 φύλλο δάφνης
πράσινη πιπεριά (προαιρετική)
μελιτζάνα (προαιρετική)

Εκτέλεση:

1.Κόβουμε το κρέας σε κύβους 2,5 εκ.
2.Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και αλείφουμε με το μείγμα το κρέας.
3.Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με τις φέτες κρεμμυδιού και ντομάτας και μερικά δαφνόφυλλα.
4.Αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 4 - 5 ώρες.
5.Τοποθετούμε εναλλάξ σε μικρές σούβλες κρέας και ντομάτες, κρεμμύδια, πράσινες πιπεριές ή μελιτζάνες.
6.Προσθέτουμε κατά διαστήματα φύλλα δάφνης ή μέντας.
7.Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου ή στη σχάρα.    http://www.govastileto.gr/