Αυγά ψητά μέσα σε ψωμί Ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 6 μικρά καρβελάκια (4 έως 5 εκατοστά σε διάμετρο)
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 6 κουταλάκια του γλυκού κρέμα γάλακτος
  • 6 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι              

    Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ρυθμίζετε την σχάρα στη μέση του φούρνου.
  • Κόβετε τα καπάκια των καρβελιών περίπου 2 εκ. Αφαιρείτε την ψίχα από μέσα και αφήνετε 2 εκ πάχος στα καρβελάκια.
  • Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με μια στρωμένη λαδόκολλα.
  • Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ανακατεύετε με σύρμα τα ασπράδια μαζί με την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
  • Γεμίζετε με το μείγμα τις φωλιές των καρβελιών και από πάνω ρίχνετε σε κάθε καρβέλι τον κρόκο αυγού.
  • Πασπαλίζετε με ½ κουταλάκι φρέσκο κρεμμυδάκι και  ½ κουταλάκι μαϊντανό.
  • Ψήνετε για 10 λεπτά με αντιστάσεις.
  • Βγάζετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε με παρμεζάνα και βάζετε ξανά στο φούρνο για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.http://www.newsbeast.gr