ΚΡΗΤΗ Ιδιοκτήτης ψησταριάς ετοιμαζόταν να ρίξει στην αγορά νέο υπερ-ναρκωτικό

Στα δίκτυα της ΕΛΑΣ βρίσκεται τις τελευταίες ώρες γνωστός επιχειρηματίας που λειτουργεί ψησταριά στο Ηράκλειο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μεγάλη ποσότητα σκληρού ναρκωτικού, που για πρώτη φορά εντοπίζεται στην Ελλάδα.
Πρόκειται για ένα συνθετικό ναρκωτικό, υψηλής περιεκτικότητας σε ηρωίνη, αμφεταμίνη και έκσταση.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του flashnews.gr, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου κάνουν λόγο για ένα… ΥΠΕΡ-ναρκωτικό, που είναι άγνωστο στις πιάτσες των τοξικομανών.
Η πρόσμιξη αμφεταμίνης και έκσταση στην ηρωίνη αποσκοπούσε, σύμφωνα με κύκλους της ΕΛΑΣ, στην αύξηση της δραστικότητας των 2 ουσιών μέσα στην ηρωίνη.

Σύμφωνα με αξιωματικό της ΕΛΑΣ:
Δεν γνωρίζουμε πόσο «δυνατό» είναι το εν λόγω ναρκωτικό. Ούτε ποιες επιπτώσεις θα έχει για τον χρήστη. Όταν το εντοπίσαμε, νομίζαμε ότι επρόκειτο για τη γνωστή «σοκολάτα»... αλλά όταν ανοίξαμε την συσκευασία, είδαμε την διαφορά. Η συγκεκριμένη ουσία είναι σαν καστανή, υγρή και κρυσταλλική ζάχαρη.
Δείγμα του πρωτοεμφανιζόμενου αυτού σκληρού ναρκωτικού εστάλη στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ, προκειμένου οι αστυνομικοί να έχουν αναλυτικότερα αποτελέσματα για την πρόσμιξη αλλά και τις ποσότητες των ναρκωτικών που περιέχει. Όσο για το κέρδος που θα μπορούσε να επιφέρει στον Ηρακλειώτη επιχειρηματία η πώληση των 230 γραμμαρίων της συγκεκριμένης αυτής ναρκωτικής ουσίας; Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν μπορούν να προβούν σε εκτιμήσεις
Δεν μπορούμε να το κοστολογήσουμε... σίγουρα η τιμή του σκληρού αυτού ναρκωτικού θα ήταν αυξημένη ως... πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελλάδα
Μάλιστα, η επεξεργασία του... συγκεκριμένου αυτού ναρκωτικού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, γίνεται σε εργαστήρια του εξωτερικού.
Πιθανολογούμε ότι οι συλληφθέντες είναι διακινητές και όχι «παραγωγοί» της συγκεκριμένης ουσίας, καθώς δεν υπάρχουν στην Ελλάδα εργαστήρια παραγωγής αυτού του ναρκωτικού
Στα χέρια της ΕΛΑΣ όμως, μαζί με τον 39χρονο γνωστό Ηρακλειώτη επιχειρηματία, βρίσκονται 2 ακόμα άτομα, που φέρονται να διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαίνης στα στέκια των τοξικομανών του Ηρακλείου. Πρόκειται για έναν 40χρονο Αλβανό, ο οποίος εργαζόταν ως υπεύθυνος στα ψητοπωλεία που διατηρεί ο 39χρονος περιμετρικά του κέντρου του Ηρακλείου, αλλά κ έναν 47χρονο, ο οποίος φέρεται να ήταν εκτελεστικό όργανο της…παρέας.
Κύκλοι της τοπικής ΕΛΑΣ χαρακτηρίζουν τους συλληφθέντες ως ιδιαίτερα σκληρά άτομα, που χρησιμοποιούσαν επαγγελματικές μεθόδους τόσο για την φύλαξη των ναρκωτικών, όσο και για τη διακίνησή τους. Μάλιστα, κατά την απολογία τους, ουδείς θέληση να αρθρώσει λέξη για την συμμετοχή τους στην σοβαρή αυτή υπόθεση. Κρατάνε το στόμα τους κλειστό και αναμένουν να απολογηθούν ενώπιον των ανακριτικών αρχών.
Ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας και ο 40χρονος Αλβανός δρούσαν σαν ομάδα και είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν, το 2009 και το 2014 για διακίνηση ναρκωτικών με τη δράση τους τότε να είναι πανομοιότυπη με τη σημερινή.
Στο παρελθόν μάλιστα, είχαν συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών άτομα που εργάζονταν τότε στην ψησταριά ως ντελίβερι.