Ατομικά πιτσάκια Μικρές, λαχταριστές νοστιμιές

Υλικά για 8-10 άτομα

  • 1 πακέτο ζύμη σφολιάτα
  • 250 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο από το χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια
  • 40 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας κρασί λευκό
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, ψιλοκομμένα
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (θυμάρι, βασιλικός, μαϊντανός)   

    Εκτέλεση

  • Αρχικά βγάζετε τη σφολιάτα από την κατάψυξη ή το ψυγείο και την αφήνετε να ξεπαγώσει.
  • Κόβετε τα φύλλα της σφολιάτας σχηματίζοντας τετράγωνους δίσκους και διπλώνετε ελαφρά προς τα μέσα τις άκρες για να δημιουργήσετε θήκες.
  • Στην ουσία δηλαδή δίνετε μορφή στη ζύμη και φτιάχνετε τετράγωνα ατομικά πιτσάκια σε όποια διάσταση επιθυμείτε.
  • Με αυτά τα υλικά μπορείτε να φτιάξετε περίπου 20 ατομικά πιτσάκια.
  • Ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το μισό από το ελαιόλαδο, ανοίγετε τη φωτιά και περιμένετε να ζεσταθεί.
  • Μόλις ζεσταθεί, βάζετε μέσα τα μανιτάρια και τα σοτάρετε.
  • Προσθέτετε 4-5 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί και αλατοπιπερώνετε.
  • Αφήνετε τα μανιτάρια να βράσουν για 10 λεπτά με το κρασί μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά.
  • Στο χρόνο αυτό αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά.
  • Στη συνέχεια αφήνετε τα μανιτάρια να κρυώσουν.
  • Σε ένα άλλο τηγάνι, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε τις ροδέλες κρεμμυδιού.
  • Αφού σοταριστούν, τις βάζετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας το οποίο θα απορροφήσει τη μεγάλη ποσότητα λαδιού και τα κρεμμύδια δεν θα είναι τόσο λιπαρά.
  • Απλώνετε πάνω σε κάθε κομμάτι σφολιάτας λίγη μουστάρδα, λίγα μανιτάρια και μια ποσότητα από το τριμμένο κίτρινο τυρί.
  • Τέλος, από πάνω τοποθετείτε 3-4 ροδέλες κρεμμυδιού.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο.
  • Βάζετε τα ατομικά πιτσάκια να ψηθούν στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν.
  • Γαρνίρετε προαιρετικά με το καβουρδισμένο κουκουνάρι και σερβίρετε.http://www.newsbeast.gr