ΛΑΕ Λαφαζάνης: Μιά νέα ταπεινωτική συνθηκολόγηση ή η προσφυγή στις κάλπες το δίλημμα του Τσίπρα

«Το δίλημμα που έχει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ψυχρολουσία του Eurogroup, είναι ανάμεσα σε μια νέα ταπεινωτική συνθηκολόγηση ανάλογης υποτέλειας με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου ή η προσφυγή στις κάλπες για να παραδώσει
εξευτελιστικά την κυβέρνηση», υποστήριξε ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε σημερινή δήλωσή του.
Το κωμικοτραγικό είναι, προσέθεσε ο κ. Λαφαζάνης, ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχει μια, δήθεν, αντιπολίτευση ακόμα πιο μνημονιακή από την κυβέρνηση, η οποία θέλει εκλογές για να υπογράψει αυτή, και όχι ο Τσίπρας, τη χαριστική βολή στον τόπο, με εξουθενωτικά μέτρα και άπιαστα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 και για μια δεκαετία, ύψους 3,5%.
Η Ελλάδα και ο λαός μας, είπε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, «δεν μπορεί να έχει κανένα απολύτως μέλλον με ένα εθελόδουλο, ευρώπληκτο και παρακμιακό πολιτικό κατεστημένο το οποίο χωρισμένο σε φατρίες εξουσίας δίνει μια μάχη "καρέκλας", χωρίς καμιά επαφή με την εγχώρια, την ευρωπαϊκή και διεθνή πραγματικότητα οι οποίες υφίστανται μεγάλες ανατροπές και διαμορφώνουν εντελώς τα δεδομένα».
Κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση, συνέχισε, στο όνομα της παραμονής στο ευρώ, καταστρέφουν τη χώρα και την σπρώχνουν, εκ των πραγμάτων και των συνεπειών των μνημονιακών επιλογών τους, στην ασύντακτη χρεοκοπία και στην άτακτη έξοδο από την ευρωζώνη, πολύ περισσότερο που η τελευταία κλονίζεται συθέμελα μέσα από τις δικές της αντιφάσεις και αντιθέσεις».
Η Ελλάδα αυτήν την ώρα, δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης, δεν έχει καμιά απολύτως άλλη επιλογή διεξόδου, ανόρθωσης και ανασυγκρότησης, με επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας, από την σχεδιασμένη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα στη βάση ενός συνεκτικού ριζοσπαστικού προγράμματος. Αυτή η επιλογή εθνικού νομίσματος και ριζοσπαστικού προγράμματος για τη διαγραφή ενός χρέους, που το ίδιο το ΔΝΤ χαρακτηρίζει εφιάλτη και μη βιώσιμο, για την εθνικοποίηση των τραπεζών και τη "σεισάχθεια" για τα ιδιωτικά χρέη των πιο αδύνατων, αποτελεί σήμερα, στον διαφορετικό κόσμο που αναδύεται, μια πολύ πιο επείγουσα και ρεαλιστική δυνατότητα για την Ελλάδα.http://www.imerisia.gr