Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Κομπόστα πορτοκάλι Αρωματική και γευστική συνταγή

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 1/2 ποτήρι του νερού νερό
  • 1 ποτήρι του λικέρ κονιάκ
  • 5 πορτοκάλια
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη  

    Εκτέλεση

  • Παίρνετε τα πορτοκάλια, τα πλένετε και τα καθαρίζετε από την εξωτερική φλούδα.
  • Στη συνέχεια ανοίγετε σε φέτες τα πορτοκάλια και αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια τα βάζετε σε ένα γυάλινο σκεύος.
  • Βάζετε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα μαζί με 1 ποτήρι του νερού νερό και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά.
  • Ξύνετε λίγο το εξωτερικό μέρος από 5-6 κομμάτια φλούδα και κόβετε τις φλούδες λεπτές.
  • Τις ρίχνετε στην κατσαρόλα να βράσουν μαζί με το σιρόπι για περίπου 20 λεπτά.
  • Μόλις δέσει το σιρόπι και μαλακώσουν λίγο οι φλούδες κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Αφήνετε να κρυώσει και περιχύνετε τα πορτοκάλια που έχετε στο γυάλινο σκεύος.
  • Ραντίζετε με το κονιάκ και βάζετε την κομπόστα στο ψυγείο.
  • Ύστερα από 2-3 ώρες είναι έτοιμη για σερβίρισμα.http://www.newsbeast.gr