Σαλάτα Lyonnaise Δροσερή γαλλική σαλάτα

Υλικά για 1-2 άτομα

  • 1 ή 2 πράσινες σαλάτες
  • 2 φέτες μπέικον
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι κομμένο
  • κρουτόν
  • αλάτι
  • πιπέρι       

    Εκτέλεση

  • Χρησιμοποιώντας ένα τηγάνι ψήνετε τις φέτες μπέικον σε μέτρια φωτιά.
  • Σε 5 λεπτά περίπου το μπέικον θα έχει ψηθεί.
  • Το βάζετε σε ένα πιάτο μέσα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Όταν κρυώσει, το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε νερό για να βράσει.
  • Μόλις βράσει το νερό χαμηλώνετε τη φωτιά σπάτε το τσόφλι του αυγού και το ρίχνετε μέσα.
  • Σε μερικά λεπτά το αυγό είναι έτοιμο.
  • Χτυπάτε στο μούλτι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας ξίδι και ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα μαζί με αλατοπίπερο.
  • Σερβίρετε σε πιάτο την πράσινη σαλάτα, το μπέικον, το κρεμμύδι και τα κρουτόν.
  • Ρίχνετε από πάνω τη σος που φτιάξατε.
  • Βάζετε στο κέντρο της σαλάτας το αυγό και σερβίρετε. http://www.newsbeast.gr