Κριτσίνια με τυρί.Αλμυρή νοστιμιά για όλες τις ώρες

Υλικά για περίπου 20-25 κριτσίνια

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 αβγό
  • 1 φλ. τσ. φέτα τριμμένη με το χέρι
  • 1 φλ. τσ. τριμμένη γραβιέρα
  • 1 φακελάκι σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Απλώνετε αρχικά το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε χαρτί ψησίματος.
  2. Χτυπάτε το αβγό και αλείφετε όλο το φύλλο σφολιάτας.
  3. Στη μισή μεριά της σφολιάτας ρίχνετε τα μισά τυριά ανακατεμένα.
  4. Διπλώνετε από πάνω την υπόλοιπη σφολιάτα και πιέζετε λίγο με τα χέρια.
  5. Κόβετε σε λωρίδες, τις στριφογυρίζετε ελαφρά, τα αλείφετε πάλι με λίγο αβγό και πασπαλίζετε με σουσάμι.
  6. Κάνετε το ίδιο και με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
  7. Ψήνετε σε αντικολλητικό χαρτί στον αέρα στους 180-200οC για 15-20' να ροδίσουν και να είναι τραγανά.      www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων