Γαλατόπιτα.Παραδοσιακό επιδόρπιο με βουτυρένια υφή

Υλικά για 6 άτομα

  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 10 αβγά
  • λίγη κανέλα
  • 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε αρχικά με το χέρι τα αβγά. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση.
  3. Προσθέτετε τα αυγά με το αλεύρι και το κoρν φλάουρ και ανακατεύετε στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  4. Βουτυρώνετε καλά ένα μεγάλο πυρέξ.
  5. Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια του πυρέξ με τη μισή ζάχαρη που έχετε κρατήσει και με λίγη κανέλα.
  6. Αδειάζετε την κρέμα στο πυρέξ και αλείφετε την επιφάνεια με λίγο λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη.
  7. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και λίγη κανέλα. Ψήνετε στους 180 °C με αέρα για 45-60 λεπτά.    www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων