Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε χωριό αρχαιότερο από την εποχή των Φαραώ


Ομάδα αρχαιολόγων που πραγματοποιεί ανασκαφές στο Δέλτα του Νείλου στην Αίγυπτο ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε τα ερείπια ενός αρχαίου χωριού, που χρονολογείται πριν από την εποχή των Φαραώ.
Ο νεολιθικός οικισμός ανακαλύφθηκε στην περιοχή του Τελ ελ-Σαμάρα, περίπου 140 χιλιόμετρα βόρεια του Καΐρου.
Σύμφωνα με τον Φρέντερικ Τζιο,
επικεφαλής της ανασκαφής, εντοπίστηκαν αρκετοί υπόγειοι θάλαμοι με οστά ζώων και απομεινάρια κεραμικών ειδών και τροφίμων. Τα ευρήματα δείχνουν ότι στο σημείο ζούσαν σταθερές κοινότητες ήδη από το 5.000 π.Χ., δηλαδή 2.500 νωρίτερα από την ανοικοδόμηση των πυραμίδων της Γκίζας.
«Η ανάλυση του βιολογικού υλικού που ανακαλύψαμε θα μας δώσει πιο ξεκάθαρη εικόνα των πρώτων κοινωνιών που κατοίκησαν στο Δέλτα και νέα στοιχεία για τη γεωργία και τη κτηνοτροφία στην Αίγυπτο», σημείωσε η Νάντια Κχεντρ, κυβερνητική αξιωματούχος για τις Αιγυπτιακές, Ελληνικές και Ρωμαϊκές Αρχαιότητες στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Η νέα αρχαιολογική ανακάλυψη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αρχαιολογικών ευρημάτων που έχει δώσει στη δημοσιότητα τους τελευταίους μήνες η αιγυπτιακή κυβέρνηση, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τονώσει το τουριστικό ρεύμα της. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το 2011, ο αριθμός των τουριστών έχει μειωθεί λόγω της πολιτικής αναταραχής που ακολούθησε την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.
Η παρούσα αιγυπτιακή κυβέρνηση ελπίζει ότι η δημοσιότητα για τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις θα τονώσει το τουριστικό ρεύμα ενώ ήδη βρίσκεται υπό κατασκευή ένα μεγάλο Μουσείο κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί, μερικώς, μέχρι τα τέλη του 2018. Εκεί, θα βρουν στέγη πολλές αιγυπτιακές αρχαιότητες.
Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Φεβρουάριο, μια ομάδα Γερμανών και Αιγυπτίων αρχαιολόγων ανακάλυψαν ένα αρχαίο νεκροταφείο κοντά στην πόλη Μίνια που περιείχε πάνω από 1.000 αγάλματα και οκτώ τύμβους. Άλλα σημαντικά ευρήματα περιλαμβάνουν ένα εργαστήριο μουμιοποίησης κοντά στη νεκρόπολη Σακκάρα της Γκίζας και έναν τάφο 4.400 ετών κοντά στις πυραμίδες.       www.naftemporiki.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων