Σουηδικό κέικ kladdkaka.Αφράτο και λαχταριστό, ιδανικό με τον καφέ σας

Υλικά για 8 άτομα

  • 200 γρ. αμύγδαλα και κουκουνάρι
  • 180 γρ. αλευρι
  • 4/5 φλ. βούτυρο
  • 1 1/5 φλ. ζάχαρη
  • 2/5 φλ. κακάο
  • 2 κουταλάκια βανίλια
  • 2 κουταλάκια καφές εσπρέσο
  • 3 αβγά
  • 1 κουταλάκι λικέρ (kahlua)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 °C.
  2. Βάζετε τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
  3. Λιώνετε το βούτυρο, απομακρύνετε από τη φωτια και προσθέτετε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κακάο και τον εσπρέσο.
  4. Ανακατεύετε και προσθέτετε τα αβγά και το αλεύρι μαζί με τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι.
  5. Τέλος προσθέτετε και το λικέρ.
  6. Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι.
  7. Ψήνετε το κάτω μέρος του φούρνου για 25 λεπτά.
  8. Το κέικ θα πρέπει να είναι υγρό και κολλώδες στη μέση όταν θα βγει από τον φούρνο.
  9. Αφήνετε για μια 1 ώρα έξω από το φούρνο.
  10. Το σερβίρετε ζεστό ή το αφήνετε όλο το βράδυ στο ψυγείο και το σερβίρετε κρύο με παγωτό.   www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Ο νέος «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΥΠ που ακούει τα πάντα

Επιδοτήσεις ρεύματος – Εκτός η γκαρσονιέρα του φοιτητή, εντός η βίλα της Εκάλης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων